Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cypr
Wątek: Cypr
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-02, 08:43   #10
nanetti_
Raczkowanie

Dot.: Cypr, Larnaca, Ayia Napa, Nissi Beach- ktos byl? Jakie wrazenia?

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Hej kochane! Wlasnie jestem na etapie poszukiwan idealnej miejscowosci na wakacje 2011 .
Trafilam na przepiekna miejscowosc na Cyprze- Ayia Napa, z pieknymi plazami, zlotym piaskiem i krystalicznie czysta woda. Oczywiscie zakochalismy sie z TZ-em w tej miejscowosci i koniecznie chcemy tam wlasnie spedzic wakacje.
Moje pytanie jednak brzmi: czy ktos z Was odwiedzal te czesc Cypru? Jak wygladaja Wasze wspomnienia? Czy warto tam jechac?
Wiadomo, ze w przewodnikach nie wspominaja o negatywnych aspektach turystycznych miejscowosci, nie pokaza zdjec brudnych plaz czy niezbyt czystej wody. Oczywiscie ogladalam albumy z Tripadvisora, przejrzalam opinie o hotelach i wstepnie juz mam postanowione, w ktorym z nich chcielibysmy sie zatrzymac.
Bylabym jednak bardzo wdzieczna za wszelkie dodatkowe informacje, zdjecia, itp.
Z gory baaaardzo dziekuje i, pomimo, ze do lata troszke czasu pozostalo- zycze wszystkim udanych wakacji 2011!
Ja byłam Wspomnienia mam bardzo miłe, byłam w wakacje rok temu, nie było AŻ tak upalnie, nie było aż takiego przepełnienia na plażach czy restauracjach ze względu na kryzys w gospodarce (tzn. tak się domyślam). Pochwalę się, byłam w paru miejscach, które nie pokazują przewodniki i to one najbardziej mnie "oczarowały". Ayia Napa to drogi, eksluzywny kurort, przepełniony (głownie Anglikami- takie moje spostrzeżenie), natomiast plaże Larnaki pełne brytyjskich i rosyjskich turystów (ich jest najwięcej). Jeśli ktoś kocha nurkować- to tam się odnajdzie Polecam też odwiedzić Nikozję po obu stronach. Większość zdjęć z przewodników czy internetu jest trochę "podrasowana",np. Plaża Marina w Larnace, gdzie woda czasem była "zmącona", wiadomo- sporo ludzi, a zamiast złotego piachu jest...ziemia? Ale i tak widoki były niekiedy przepiękne Ja postawiłam na wycieczkę zwiedzająco- wypoczynkową z osobą, która tam mieszka, miałam dobrze pod tym względem W którymś wątku dotyczącym Najpiękniejszych plaż wrzuciłam 2 fotki m.in. z Nessi Ogólnie polecam osobom, które nie patrząc na pieniądze (tudzież euro) chcą się zabawić, odpocząć
nanetti_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując