Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do celu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-03, 13:46   #2675
condita
Raczkowanie

Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do

Cytat:
Napisane przez patrysina Pokaż wiadomość
no i już wiem skąd te różnicę w podejściu do diety ja korzystam z najnowszej książki "Nie potrafię schudnąć. Metoda dr. Dukana" i tam nasz dr nakazuje zjadanie 2 łyżek otrębów owsianych dzienny, to po to by usprawnić pracę jelit, książki niestety nie ma teraz przy sobie tylko w domu gdzie będę najwcześniej jutro jak nie zapomnę to postaram się sprawdzić co w najnowszym wydaniu Dukan piszę o żołądkach, co do różnych forum to nie sugerowałabym się bo już wcześniej z dziewczynami zauważyłyśmy że mają bardzo dużo błędów i niedozwolonych produktów.
Musze sie zaopatrzec w ta nowa ksiazke, nie ma bata, bo chyba zwariuje Czekam z niecierpliwoscia na wiesci z nowego wydania

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Tak Dukan zaleca jak najmniej % ale nie dajmy się zwariować % tłuszczu w nabiale to nie jest odstępstwo od diety. W żadnym wypadku!!! co innego cukier który jest zakazany.

A wogóle nabiał 0% to właściciwie po co jeść można w sumie wlać w siebie litr wody dorzucić jakiś produkt wysoko węglowy i wyjdzie to samo, może i ironizuje ale dla mnie efekt byłby ten sam bo po co sięgać po nabiał jeśli nie ma on żadnych wartości odżywczych i tym samym jeśli chcesz jeść 0% tł to proponuje wywalić chudy twaróg w kostce bo on ma 0,.. % a to przecież też jest procent.
Szaleństwo totalne!!!!
Ja po serku homo 2% mialam porzadny skok w gore, po odstawieniu sie unormowalo Dla mnie % sie licza, z wyzej procentowego nabialu od 0% preferuje tylko twarozek 4%, bo innego dostac nie moge, ale ostatnio tez zaczynam ograniczac, bo mi zbyt smakuje i sie nim przezeram A chudy twarog w kostce - w rejonie, w ktorym jestem nie znaja takiego wynalazku niestety

Moze Ty sie orientujesz co do tego mleka, ktoro lepsze te zwykle 1,5%, czy "Mleko odtluszczone" ale z dopiskiem przy weglowodanach "w tym cukry" (tu chyba chodzi o laktoze skoro w mleku, ale nie wiem, nie znam sie na tym).. Wzielam na probe jeden kartonik tego odtluszczonego, jeszcze nie otwarty.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
wynik super gratuluje, ale uważaj kochana z tym odchudzaniem czy nie przesadzasz z tą wagą 50 kg bo przy Twoim wzroście to trochę malutko. Mam jednak nadzieje że kontrolujesz spadek wagi i nie odchudzasz się na zapas bo wówaczas możesz mieć problem z utrzymaniem wagi. Mimo wszystko serdecznie gratuluję wyniku!
Dziekuje Na zapas, hmm, nie. U mnie to wyglada tak, ze jak bede sie sobie w lustrze podobala, to 100% bede wiedziala, ze STOP Ale juz od wtorkowej wagi dzis +1,2 kg Ehh Typowe - nie wysypiam sie, do tego jeszcze wczoraj @ przypelzla i do tego wczoraj na noc wciagnelam troche zarelka i oto efekty Teraz na prawidlowa wage musze poczekac do kolejnego poniedzialku, albo nawet i nastepnego Bo wtedy dopiero sie porzadnie wyspie, zoladek sie przez tyle godzin snu calkowicie oprozni no i ta @ sie skonczy Nie znosze tych skokow w gore, a szczegolnie jesli przekraczaja 1 kg.. Ciekawe co jutro rano mi sie za cyferki na wadze pokarza