2011-03-04, 08:52
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chcę zaadoptować psa
Brookit moze nie polecaj wkladania reki do miski przy psie ktoremu nie wiadomo co "odwali" Takie rady sa bardzo ryzykowne i moga sie skonczyc nawet pogryzieniem...
Pierwsze co to TY jestes szefem i Ciebie maja psy sluchac.Obydwa...
Nie faworyzuj suki bo jest ze schronu...Tym jej nie pomozesz wcale niestety.
To czy pies bedzie rzadzil czy suka musza ustalic miedzy soba i nam ludzia nic do tego.To zwierzeta...Zwierzeta,psy ...
Nie ludzie...
One sie kieruja instynktem a nie mysla jak by tu cos wykombinowac...
Sprowadz suczke troszke do poziomu podlogi,czyli Rezydent je pierwszy,rezydent jest pierwszy glaskany,suka nie moze na Tobie wymuszac czulosci,suka sie bawi ostatnia itd ...
Musisz jasno im pokazac ze agresja czy rzadzenie nie wchodz w gre,
Mozesz je skarcic ale szybko i w czasie zlego zachoania.Nigdy po bo pies nie zrozumie o co chodzi.
Jesli widzisz ze suka cos kombinuje,ze zle patrzy,spina sie,najeza siersc przerwij natychmiast ten stan.Mozesz ja szturchnac,zawolac,krzykn ac.Cokolwiek byle sie nie skupila na tym co chce zrobic i zeby nie doszlo do ataku.
I nie rozczulaj sie nad psem,to ze on jej bedzie troche unikac moze akurac Ci pomoc w opanowaniu sytuacji...
Nie zmuszaj ich do wspolnych zabaw,one same zadecyduja o tym...
Co do lozka hm najlepiej by bylo jak by zadne nie mialo na nie wstepu;D
Psy nie zrozumieja czemu jedno spi tak a drugie inaczej...
Co do domownikow,musisz wymoc na suce zeby ich tez sluchala...
Mozesz zamiast karmienia z miski dac domownika karme i nich ja ucza prostych komend.Sid,lezec,odejdz,m iejsce itp.
I jedna zasada-jelsi ty mowisz nie to wszystcy w domu powinni w tej samej syt powiedziec Nie...
Musi byc konsekwencja.
Edytowane przez Garadiela
Czas edycji: 2011-03-04 o 08:57
|
|
|