2011-03-04, 09:37
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masosolniakowy wątek dla każdego
Cytat:
Napisane przez Szlachcianka
Witam Was kochane
czytałam ten wątek i czytałam i konca nie było a mnie sie strasznie chciało zrobić coś z masy solnej 
No i zrobiłam anielice, teraz się suszy na kaloryferze i teraz mam pytanie, bo nie wiem jak dugo ma sie tam suszyć? kaloryfery grzeja dobrze , bo w domu jest 25stopni. Aniołek leży na tacce styropianowej.
Może później dołącze zdjęcie. I jak myślicie? mam w domu tylko farby te na wode(zapomnialam jak sie nazywają-dzieci w szkole malują nimi-dużo wody sie używa) Nadają się do wymalowania aniołka?
I jeszcze inne pytanie: chciałabym porobić właśnie na święta baranki i zajączki , czy można do nich wsadzić do środka coś innego niż folia aluminiowa? własnie jej nie mam a chciałabym wykorzystać ciasto.
|
witaj niestety na wszystkie pytania nie jestem w stanie odpowiedzieć,ale może choć trochę Ci pomogę.. co do anielicy,to zależy czy jest duża,i ciężka jak tak to musi poleżeć nawet parę tygodni..ciasto musi być absolutnie twarde z obu stron i wtedy wiadomo,że jest już dobre ja zawsze daję na 2 godz do piekarnika,a pozniej na grzejniki a co do farb to mogą być,choć najlepsze są akrylowe..a Ty masz na myśli zapewne akwarelowe,lub plakatowe..jeśli będziesz chciała pozniej lakierować swojego aniołka to może się on rozmazać,przerabiałam to..dlatego polecam farby akrylowe..to tyle z mojej strony..czekam na foto aniołka i życzę sukcesów
|
|
|