2006-08-21, 18:56
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech mi ktoś pomoże :(
Mięśnie rosną przede wszystkim od dużej ilości białka w diecie, a nie węglowodanów. Ale mniejsza o to. Ja pisałam o diecie w sensie odżywiania, a nie diecie, która się jakoś tam nazywa i jest podana w jakimś źródle.
Musisz obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, a potem zerknąć do tablic kalorycznych (np. www.kalorie.net). Przy liczeniu B/T/W nalezy pamiętać o odpowiedniej ilości białka - 1-2 g na kg masy ciała, o obecności zdrowych tłuszczów w każdym posiłku (ewentualnie poza kolacją) i jedzeniu dużej ilości warzyw. Tu jest moja ulubiona ściągawka http://www.sfd.pl/temat209117/ 
Można liczyć na oko, a modyfikacje wprowadzać co parę tygodni, kiedy będziesz juz widziała, czy dane ilości działają (czy chudniesz, czy nie). 70 g sera to troszeczkę więcej niż 1/3 kostki w opakowaniu (przeważnie te opakowania są po 250 g - mam na myśli chudy biały ser).
Najważniejsze na początek to wyrzucić z diety wszystkie junk-food, fast-food, szkodliwe tłuszcze, gazowane napoje słodzone i pamiętać o regularnych posiłkach.
|
|
|