Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-04, 20:44   #4080
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no i takie układy sa najlepsze, ja niestety ten układ zepsułam, bo chciałam byc taka rodzinna, chciałam by dzieci miały kochających dziadków i zbyt często wychodziłam z inicjatywą spotkań itd... jeździlismy do nich, nawet sama z teściowa wyjeźdźałam, tyle że niestety obróciło sie to przeciwko mnie, bo każdą taka sytuacje jak sie okazało teściówka wykorzystywała odpowiednio, by mnie za moimi plecami do męża skrytykować, jej słynne zdanie do synka to " nie wiem, czy ci powiedziec, bo może nie powinnam ci mówic, nie chce się wtrącać, no ale dobrze juz powiem, że.... " a do mnie oczywiście usmiech złociutki i potem tylko mówiła, że "ona nam tylko dobrze radzi". Mąż zazwyczaj był po mojej stronie, ale wiadomo takie rzeczy, które teściówka bzdurnie naopowiadała zapadają gdzies w podświadomość i niestety potem wychodza w róznych sytuacjach.
NO a teraz od dłuższego czasu kiedy sie całkowicie wycofałam z kontaktów, to jestem tą złą, bo "nie potrafie zapomnieć, wybaczyć, pamiętliwa" itd... a ona "już mi dawno wybaczyła".

Tak więc chyba lepiej pozostać na stopie dalekie, uprzejmej znajomości i tyle.
oo rany ... co za teksty .. znam to skądś, bo też mam w rodzinie taką osobę

no wiesz chciałaś dobrze, nie twoja wina, że ona ma taki chrakterek,
ja nie miałam potrzeby "bratania się" z teściową, może dlatego, że mam super kontakt z mamą, mam 3 siostry, więc mam "swoją" dużą rodzinę

ale moja teściowa to raczej pochodzi z taki poczciwych osób, tylko, że my po prostu nie mamy wspólnych tematów

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Spokojnie, i ja już pisałam i niutka też, dzieci nie są proste jak struna, mają podkurczone rączki i nóżki i te 56 spokojnie na nie wchodzą.
mój bratanek to przez pierwszy tydzień wchodził w 50 choć urodził się 54

pomijając fakt, że rozmiarówka jest przeróżna, to zawsze myślałam, że ciuszki 56 dzieci mogą nosić aż nie będą miały 62 cm