2011-03-05, 18:45
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przygotowanie ciała do wiosny :)
Ja sporo chodzę - aby już na starcie łapać pierwsze słonko, zawsze zarumieni twarz. Następnie lubię się co rano 'poszorować' rękawicą pod prysznicem, a plecy, zmęczone ciężkimi swetrami i płaszczami, traktuję szczotką z Rossmanna. Oliwka na skórę, albo lekkie balsamy-mleczka nawilżające, a z biegiem wiosny i pojędrniające skórę są również mile widziane. Paznokcie u stóp zawsze były i będą czerwone, ale myślę o jasniejszych u rąk. Tak samo włosy - zimą mam ciemniejsze, a na wiosnę rozjaśnię o jeden poziom. Poza tym.... przydałaby się jakaś lekka dieta, oparta na warzywach i jogurtach + woda min. niegaz. + herbata mate -> mój sposób, aby w dwa tyg.dostać wielki zastrzyk energii. 
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------
Cytat:
Napisane przez lady1808
Hehe ja właśnie chcę jakoś się przygotować i szperam w Internecie w poszukiwaniu jakichś sposobów i zabiegów, które można przeprowadzić w domku 
Jak na razie to nic interesującego nie znalazłam, zresztą nie mam dużo czasu, w dalszym ciągu jestem zalatana...
Póki co to smaruję rzęsy i brwi olejkiem rycynowym żeby je do względnego stanu doprowadzić  Muszę też iść do fryzjera podciąć trochę końcówki i wtedy pomyślę nad jakąś lepszą maseczką na włosy, bo ta co mam teraz to dużo nie robi oprócz tego, że włosy sie po niej łatwiej rozczesują i są miękkie przez 1-2 dni - nic więcej niestety... Jaką regenerującą maseczkę możecie polecić? Albo może coś w tabletkach, kapsułkach co by poprawiło kondycję moich włosów, paznokci? Myślałam o Capivit, ale sama nie wiem 
|
db regeneruje Prosalon maseczka z kokosem - poszukaj na allegro. Słyszałam też db opinie o innych maseczkach z tej firmy, a cena jest miła dla portfela.
do paznokci - ja tam ufam zwykłym preparatom opartym na skrzypie polnym i witaminach, więc kupuję zwykły suplement ze słowem 'skrzyp' w nazwie - wychodzi taniej, a jest b.skuteczne (ale tu terapia musi potrwać minimum 2-3 miesiące i tak)
|
|
|