Zakorzenienie
|
Dot.: "Mleczne krowy" po raz XI - Pogaduchy po szkole
Groszku, groszku, mogę tak do Ciebie mówić?
Paula jak dobrze wyczytałam, a ile masz lat?
gdzie mieszkasz już wiemy, a gdzie się uczysz?
Ja to wiesz.. nie bój się.. nie jestem złym człowiekiem.. przychodzę w pokoju..
Na wstępie chciałabym cię uprzedzić, że jak raz dołączysz a potem odejdziesz to już raczej Cię nie przyjmiemy. Żeby do nas należeć musisz być przydatna ( sprzątasz nasze pokoje przez pierwszy tydzień, przez drugi też, a przez trzeci znowu sprzątasz nasze pokoje i taki cykl powtarzasz wkoło, aż do końca świata, czyt. któryś tam w 2012.
Kilka punktów z zasadami:
1. Pierwszy punkt z zasadami.
2. Drugi punkt z zasadami.
3. Trzeci punkt z zasadami.
4. Czwarty punkt z zasadami.
Pamiętaj, są to złote zasady i należy ich przestrzegać, w przeciwnym wypadku za karę będziesz musiała zrobić sobie zdjęcie z rajstopami na głowie i wysłać nam. A co raz wrzucone do Internetu... no...
Gwoli ścisłości, czas na rozwinięcie, napisz nam proszę kilka informacji o sobie, tak, wiesz, żeby się zapoznać, takie podstawy o Tobie, sama powinnaś wiedzieć, długość szóstego palca u środkowego ramienia, ilość nosów na płaskiej płaszczyźnie, szerokość telefonu komórkowego, ilość włosów na 1 centymetrze sześciennym ciała zbudowanego z mięśnia poprzecznie prążkowanego zwanego inaczej szpikiem śródręcza, długość firanki w pokoju, kolor ściany na wysokości 1,46 m i 13 milimetrów, odcień tez proszę podaj, liczbę pluszaków zajmujących miejsce w pokoju Twojej babci, a także liczby, jakie obstawiłaś ostatnio w totolotku. Ulubiony napój wyskokowy. Powiedz nam czy palisz i elektroniczne papierosy też się liczą więc się nie wykręcaj, jesteś sama czy z czymś kudłatym, a może Twój kot jest łysy?
W celach czysto ciekawsko plotkarsko edukacyjno wykorzystujących zadam Ci też pytanie o numer Twojego konta w banku, ale wypchaj sie tym polskim, wiemy, że masz konto na Kajmanach, ten jacht też mi się podoba, nie ma żadnego wykręcania się, pin też chcemy. Co do kluczy od Twojego domu, chyba sie nie obrazisz jak powiem, że już mamy je dorobione?
W Twoim domu zainstalowałyśmy sześć kamer, z czego cztery są na parterze i dwie na pierwszym piętrze. Jeżeli będą Ci ginęły gazety spod drzwi to znak, ze nasi agenci zadomowili się na dłużej, po co Ci wiedzieć, jakie są promocje, oni- agenci z Twojej ściany- muszą oszczędzać, biedny kraj..
Na zakończenie całkowicie powaznie, tak samo jak tekst wyżej powiem Ci, że jako nowa krowa nie myśl sobie, że wyżresz nam najlepszą trawę i pójdziesz sobie, bo tamci mają czystszy wodopój. Właśnie, wodopój czyścimy na zmianę, raz Ty, raz Ty a potem znowu Ty, mam nadzieję, że taka kolejność Ci odpowiada Jeżeli nie- spokojnie, nie obchodzi nas to.
Każdy żółw- krowa musi być tolerancyjny, Ty też. Jeżeli nie chcesz- nie obchodzi nas to.
Jesteśmy miłe i grzeczne jak chcemy, liczymy się z każdym zdaniem, ale jak masz inne niż nasze, to nie obchodzi nas to 
My się nie kłócimy, my się sprzeczamy i dyskutujemy.
My się nie obrażamy, czasami po prostu lepiej się zamknąć.
My nie olewamy, czasami po prostu nie wiemy co odpisać.
Witamy Cię blada twarzo w naszych skromnych szerokich szejkowskich złotych wysadzanych brylantami, ale skromnych, progach.
I czekamy na odpowiedzi