Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zastanówcie się...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-04-03, 14:18   #35
natii4
Zakorzenienie

Re: Zastanówcie się...

Wiem,że to nie jest czas,ani miejsce na licytowanie się,ale denerwują mnie te wszystkie słowa o Papieżu,że za nim płaczą wszyscy.Jesteśmy państwem świeckim,a nie religijnym.Teraz nagle się wszyscy ocknęli-całe życie na bakier z religią,a teraz morze łez.Ja płakałam jak moi bliscy byli chorzy,ciekawe ile osób płakało jak on był chory,jak przechodził operacje.Dopiero się wszyscy obudzili jak już był jedną nogą po drugiej stronie.Mówicie,że był wyjątkowym człowiekiem,każdy z nas jest na swój sposób wyjątkowy.Wkurza mnie to,że tylko dla tego,że to jest PAPIEŻ to wszyscy płaczą,deklarują nagle swoją wiarę,lecą do kościoła,wywieszają flagi z czarną wstążką,zapalają świeczki w oknach-to mi przypomina jeden wielki pokaz i to wszystko wygląda jakby było na pokaz.Ja wiem jedni są introwertykami,inni ekstrawertykami,ale to był tylko człowiek.Religia to nie tylko papież,tylko całokształt naszej wiary,przed wszystkim w Trójcę Świętą-w Boga Ojca,Jezusa,Duch Św. i dopiero potem w hierarchii jest papież.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując