2005-04-03, 17:53
|
#2
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Deutschland/Slovenija
Wiadomości: 2 802
|
Re: Porada:Krówki ciągutki
Ja robie krowki tak: kupuje slodzone skondensowane mleko w puszce, gotuje zamknieta puszke przez 3 godziny, ma byc zanurzona calkowicie w wodzie, nalezy wode dolewac w miare parowania. Po 3 godzinach poczekac az puszka ostygnie, bo inaczej po otwarciu, trzeba bedzie niedoszle krowki zdrapywac z sufitu 
Krem ze srodka wylac do jakiejs formy najlepiej wylozonej papierem do pieczenia, coby karmel nie przyrosl do powierzchni 
Ten krem (kajmak) nadaje sie rowniez do wafli (MNIAM), mazurka, itd Mozna dodac do niego orzechy, koniaczek, no co tylko chcesz 
I to tyle, krowki gotowe
__________________
Potłuczydło.
|
|
|