Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niech mi ktoś pomoże :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-22, 09:17   #19
Madzia86
Raczkowanie

Dot.: Niech mi ktoś pomoże :(

Cytat:
Napisane przez Midi
Mięśnie rosną przede wszystkim od dużej ilości białka w diecie, a nie węglowodanów. Ale mniejsza o to. Ja pisałam o diecie w sensie odżywiania, a nie diecie, która się jakoś tam nazywa i jest podana w jakimś źródle.

Musisz obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, a potem zerknąć do tablic kalorycznych (np. www.kalorie.net). Przy liczeniu B/T/W nalezy pamiętać o odpowiedniej ilości białka - 1-2 g na kg masy ciała, o obecności zdrowych tłuszczów w każdym posiłku (ewentualnie poza kolacją) i jedzeniu dużej ilości warzyw. Tu jest moja ulubiona ściągawka http://www.sfd.pl/temat209117/

Można liczyć na oko, a modyfikacje wprowadzać co parę tygodni, kiedy będziesz juz widziała, czy dane ilości działają (czy chudniesz, czy nie). 70 g sera to troszeczkę więcej niż 1/3 kostki w opakowaniu (przeważnie te opakowania są po 250 g - mam na myśli chudy biały ser).

Najważniejsze na początek to wyrzucić z diety wszystkie junk-food, fast-food, szkodliwe tłuszcze, gazowane napoje słodzone i pamiętać o regularnych posiłkach.
Troszeczkę mnie to przerasta. Jak powiem mamci, żeby kupiła mi niektóre rzeczy to nie będzie zadowolona A czy konieczne jest liczenie BTW?? Nie wystarczy, że będzie sie jadło mniejsze porcje zdrowszego jedzenia? Nie czuję się silna z biologii i nie wiem gdzie są zdrowe węgle, albo tłuszcz. Mogę sobie chyba bardziej zaszkodzić, zresztą nawet nie mam zbytnio czasu tego liczyć Ale chyba wystarczy, że będę uważała na ilość spożywanych kalorii i nie będę jadła tych "złych"

Muszę od nowa przestudiować wszystkie wątki o dietach, ale zapewne i tak mi to nic nie da. Ehh ale ze mnie leń
Madzia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując