2006-08-22, 10:43
|
|
|
Raczkowanie
|
Uodparnianianie czas zacząć.....
Witam wszystkie mamy i nie tylko.
Poniewaz sezonowość w naszej szerokosci geograficznej powoduje, iż po pięknym, ciepłym lecie nastaje czas na złotą jesień a po niej mrożną zime. Wiadomo, że w tym okresie nasze maluszki jak i starsze dzieci chorują czasem obłędnie i z zazdroscią spogladamy na dumne mamy, które przebąkują, że w tym roku to one tylko na szczepieniach były natomiast lekarza tak normalnie to nie odwiedzają .
Co dziecko to innt organizm.
Mam dwójke dzieci, córka ma 8 lat, syn prawie 3 i wiem z doswiadczenia, że nie da się niczego wczesniej zaplanować (tymbardziej jeśli chodzi o choroby) ale można pewnym rzeczom zapobiec, bądz częściowo je opóznić.
Ponieważ, łatwiej jest zapobiegać niż leczyć to pomyslałam, że może już teraz poproszę doświadzone mamy o wpisywanie swoich uwag, porad co robią, jakich praktych sie trzymają aby w miare dobrym stanie przetrzymać dzieci do lata.
Moja córka chodzi do szkoly, syn idzie do przedszkola, więc wiadomo, że w tych wylęgarniach chorób co silniejsze osobniki to przetrwają natomiast chorowitki narażą swoich rodzicow na częste wizyty u lekarza, zwolnienia lekarskie, nadszarpną budżet domowy i zszargają nerwy.
Dlatego aby temu choć w części przeciwdziałać proszę o zjednoczenie sił w szczytnym celu, jakim jest zdrowie naszych pociech .
|
|
|