2011-03-07, 08:29
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chudnij po ciąży a nie w czasie ciąży
Cytat:
Napisane przez gaelle
Właśnie ostatnio usłyszałam od jednego lekarza, że rozstępy to jednak nie blizny ;] Blizny to skóra, która narasta w nadmiarze, rozstępy to jej brak. W każdym razie już się pogodziłam ze swoimi ale strasznie się obawiam nowych niespodzianek kiedy się zdecyduję na ciążę. Niby wszystko pięknie bo najbardziej liczy się maluch, ale nikt mnie nie przekona, że własne samopoczucie nie jest równie ważne. W końcu żeby o kogoś dbać i dać mu wszystko co najlepsze trzeba najpierw pokochać siebie. Zazdroszczę tym wszystkim kobitkom, które po ciąży wyglądają tak samo jak przed i wiem, że to ciężka praca ale też niestety predyspozycje.. 
|
Nie przyrównywałabym rozstępów i związanego z nimi samopoczucia do dziecka. Oczywiście, że jest istotne, ale napewno nie równie ważne, bo dziecko jest najważniejsze. i myślę, że każda mama się z tym zgodzi 
Ja jestem ponad 9 miesięcy po porodzie a mój brzuch nadal wygląda jak sito, wybielone, ale jednak sito. Problemem stał się nadmiar skóry, dlatego rozstępy są tak bardzo widoczne, bo mój brzuch nie jest wypełniony. I jedyną pomocą dla mojego brzucha byłoby usunięcie uszkodzonej skóry. Żadne samoopalacze mi nie pomagają, a kremy jedynie wybieliły istniejące rozstępy, zapobiegły powstaniu kolejnych po porodzie, no i ujędrniły nieuszkodzoną skórę. Może i dużo, ale dla mojego brzucha to i tak o wiele, wiele za mało.
|
|
|