2011-03-07, 13:34
|
|
Wtajemniczenie
|
Sąsiad zrobił sobie koło mojego domu parking dla Tirów.
Dziewczyny, mam pewien problem - mianowicie chodzi o sąsiada. Mieszkam w małym domku przy lesie. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie sąsiad. Mam małą działkę, wokół mojego domu są również wybudowane domy plus jedna działka budowlana na której jeszcze nikt się nie wybudował. Właśnie na tej działce sąsiad posiadający firmę transportową, mieszkający parę ulic dalej stawia swoje Tiry i maszyny budowlane (nie mam pojęcia czyją własnością jest działka, ale wydaje mi się, że nie jego). Niby nic, ale mam tak małą działkę, a Tiry stoją dosłownie przy samym płocie zacieniając mi większość i tak małego ogródka, ale to jeszcze nic. NAJGORSZE jest to, że sąsiad cały dzień jeździ tymi maszynami po tej działce, przeładowuje coś, ładuje przez co cały czas jest spory hałas (często aż ziemia się trzęsie od tych robót), nie wspominając już o masie spalin. Działka ta jest zwykłą działką budowlaną, nieprzeznaczoną do takiego użytku. Na naprawdę grzeczne zwrócenie uwagi sąsiadowi otrzymałam w zamian stek przekleństw... Czy macie jakieś rady? Można to gdzieś zgłosić?
|