Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - chyba ktos mnie zrobil w konia na allegro ;(((
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-04-06, 12:10   #5
Pralinka
Rozeznanie

GG do Pralinka
Re: chyba ktos mnie zrobil w konia na allegro ;(((

Moim zdaniem zabrakło Ci Flo stanowczosci ( z tego co piszesz tak zrozumialam). Po otrzymaniu butow niezgodnych z opisem w aukcji i ze zdjeciem powinnas stanowczo zazadac zwrotu pieniedzy za buty a nawet zwrotu kosztow przesylki. Albo rownie stanowczo wymiany butów- rowniez na koszt sprzedajacego. Jesli taka wymiana okazala sie niemozliwa - stanowczo (acz kulturalnie) naciskac na zwrot pieniedzy i wszelkich kosztow jakie ponioslas w zwiazku z nieudana transakcja. Niepotrzebnie godzilas sie na jakies "kombinacje" w stylu: "jak tamten pan odesle to ja tobie przysle..." i inne tlumaczenia, wymiany...

Teraz radze Ci zaczekac na zwrot pieniedzy od sprzedawcy. Jesli pisze ze wplacil, pieniadze na twoim koncie znajda sie za klika dni (chyba ze byl to przelew z mBanku lub Intelligo). Mysle ze odda ci pieniadze.
Badz konkretna, jasno mow i pisz czego oczekujesz. Jesli mimo to sprzedawca nie zwroci Ci pieniedzy (powiedzmy- w ciagu tygodnia) mozesz zglosic sprawe administracjii allegro i odzyskac pieniadze, ale wiaze sie to z dlugotrwala i uciazliwa procedura niestety.

Powodzenia.
Pralinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując