Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-08, 10:27   #75
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
hmmm wiadomo przecież, że noworodek je wtedy kiedy chce. Karmi się na żądanie i już. Inaczej traktuje się 3 miesięczne. Taki brzdąc powinien mieć już stałe pory karmień.
Ja bym na twoim miejscu zrobiła tak jak ja.
Karmiła ile się da z piersi jak czujesz, że juz są puste i nic nie chce lecieć nawet po naciśnięciu a synek się dopomina dopiero wtedy dać z butelki. Przynajmniej na początek. Bo może tylko jemu się chce pić, może macie w domu za gorąco? I wtedy początkowe mleko jest bardziej płynne w miarę ssania robi się gęstsze.
No, ale ja nie karmie piersia tylko moim mlekiem z butelki I maly wypija 60ml, ale czasem chce po 1h kolejna butle. Na cycu to wiem, ze na zadanie i pij ile wlezie, ale ja wlsnie odstawilam od cyca.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Jok3r Kochana wiem, że nie masz teraz dużo czasu, ale przeklej z wątku poczekalniowego na pierwszą stronę, bo mamy duuuużo więcej mamusiek
dzisiaj Castia urodziła
Wlasnie dzis mialam sie tym zajac

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jok3r no właśnie wczoraj odwiedziła mnie położna i pytałam, czy to normalne, że tak dużo je mały i powiedziała, że piersią nie da się przekarmić, bo dziecko właśnie często ulewa, poza tym takie mleczko łatwiej się przyswaja. Także nie ma co się chyba martwić
Dzisiaj w nocy jak się obudził na 2,5 h karmiłam go 5 razy Ciągle cyca szukał po odbijaniu. Też mam tak jak Ty, że nie chce go wybudzać w nocy bujaniem. Ale też położna powiedziała, że przy naturalnym mleku raz się odbija, raz nie, więc długo nie trzeba malucha męczyć. Czasami sobie odbije jak wstanie dopiero.
katevalley no właśnie, u nas w szpitalu codziennie była zupa mleczna( a nawet 2 razy dziennie czasami) i nikt z tego powodu nie ucierpiał Od wczoraj też jem serki wiejskie i nic się nie działo.
Za to zjadłam na obiad trochę sałaty i mały się zfajdolił na zielono...
No i jakoś nam chyba pampersy nie służą, bo się obsikuje. W szpitalu używałam Happy i było sucho, no chyba, że tych zakładać nie umiemy No i musimy go przebierać 2-3 razy dziennie, bo albo ulewa, albo obsikuje i mokry leży...
Wiem, ze najlepsze moje mleko dlatego dopoki mam laktacje to karmie wlasnym, ale sa dni kiedy zabraknie mi na buttelke czy dwie to wtedy ratuje sie MM.

Przebierac to ja tez czasem przebieram malego kilka razy dziennie, bo sie obsika, albo uleje tak wiec codziennie mam pranie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

No to mamuski pisac jak wrazenia, czy instynkty sie Wam powlaczaly i jak maluszki sie sprawuja
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora