Zakorzenienie
|
Dot.: Desperate Youngwives, PM-ki do 23 lat
Cytat:
Napisane przez monnilp
ja też zawsze zapinam pasy, ale fakt, tak jak mówicie, czasami mogą wyrządzić szkodę, tylko, że my niestety nie przewidzimy tego czy akurat nam mogą pomoc w danej chwili czy zaszkodzić..
w takich chwilach, jak czytam o wypadkach drogowych, boję się jeździć.. niedawno zrobiłam prawko, ale czuję się dość pewnie za kierownicą, tzn. nie uważam się za super kierowcę, ale za raczej ostrożnego.. tylko co z tego jak ja mogę jechać super zgodnie z przepisami, ostrożnie i uważnie, jak ktoś może we mnie za chwilę wjechać i spowodować poważny w skutkach wypadek.. naprawdę się tego boję, tego jak jeżdzą inni. Teraz TŻ robi dopiero prawko, zostało mu kilka h do wyjeżdzenia, a ja po każdej jego jeździe, jak spóźnia się kilka minut z napisaniem smsa, martwię się niesamowicie. I to o dziwo nie, że to on mógł coś zrobić, chociaż dopiero się uczy, tylko właśnie, że ktoś, komu się bardzo spieszyło mógł doprowadzić do wypadku.. ehh, naprawdę nienawidzę jak kierowcy, zazwyczaj jednak młodzi, "szpanują" prędkością i myślą, że nie wiadomo jak dobrymi kierowcami są, zupełnie nie mają wyobraźni 
|
Oj tak... zwłaszcza po wypadku to ja też panikuje jak tż nie daje znaku.... widze Bóg wie jakie rzeczy od razu itd.......
Strach jest zawsze, ale tak samo możesz iść chodnikiem i ktoś nie daj Boże Cię potrąci...... jak ma się stać to się stanie, a jak sobie spokojnie jeździsz to się nie stresuj tak
Cytat:
Napisane przez dalenka8
Boże, masakra... Dobrze, że TŻ szybko zareagował... Uratował kolejne życie, heh. Coś się jego te wypadki czepiają.
Też się zastanawiam, dlaczego dziecko nie przypięte :/.
Też właśnie słyszałam, że w wypadkach często dzieci przeżywają.
Agula, Ty się nie możesz teraz denerwować... Wiem, że to prawie niemożliwe, ale postaraj się uspokoić. Może obejrzyj jakiś film, który odwróci Twoją uwagę, albo weź odprężającą kąpiel. Pamiętaj o maluszku!
Co do tych pasów, to- łał- niesamowite, że zadziałałaś tak instynktownie.
|
Ja nie wiem co on te wypadki tak przyciąga.........
Własnie chwile poleżałam, bo mialam lekkie skurcze...... teraz wstałam do łazienki, napisać Wam cos i ide dalej leżeć.... tz jeszcze nie ma
Historia z moim wypadkiem to w ogóle brzmi jak z taniego dramatu... im częsciej ją opowiadałm tym sama się dziwiłam, że sytuacja tak się potoczyła...
30:12
Zakończone: 2
|