Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Teraz konkrety
Wątek: Teraz konkrety
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-22, 22:08   #1
elmilinden
Raczkowanie

Wink

Teraz konkrety

No więc sprawa ma się następująco- jestem półruda, mam zielone oczy i bardzo jasną cerę. I mam bardzo jasna oprawę oczu, jak na kogoś o blond-rudych włosach przystało

I mam taki problem- muszę malować oczy, bo inaczej ich nie widać. Mają jasną oprawę, są (chyba...) głęboko osadzone i w dodatku nosze okulary Dobra, wiem, że to brzmi, jakbym była mutantem, ale aż tak źle nie jest Tylko nie wiem, jak się malować, żeby wyglądac trochę inaczej niż dotychczas Lepiej oczywiście.

Normalnie maluję tylko rzęsy i używam cienia w kolorze jasnobrązowym, z podwójnych cieni Rimmel (taki ładny, orzechowy kolor). No i to wszystko. Czasami jeszcze używam brązowej kredki. Oprócz tego mam jeszcze zupełnie matowy cień Lancome, taki dość jasny brązowo-piaskowy, różowo-lawendowy cień Chanel pojedynczy i fioletowy Max Factora... Umiem tym sobie zrobić przydymiony makijaż fioletowy, ładnie pasuje do moich oczu, ale z domu to bym w tym nie wyszła Wydaje mi się, że wyglądałabym jak spod latarni... Nie najlepiej czuje się w takim ostrym makijażu Poza tym chodzi o makijaż na co dzień, tyle że bardziej podkreślający oczy.

No i proszę, żebyście doradziły mi konkretne produkty- tzn. czy powinnam może używać eyelinera, czy to ma sens? No i jaki jest w miarę dobry dla poczatkujących? Tylko nie wiem, czy to ma sens przy głęboko osadzonych oczach... Tyle, że nawet nie wiem, czy moje oczy sa głęboko osadzone, tak mi sie wydaje I nie mogę używać jasnych kolorów, bo wyglądam dziwnie wtedy I nie wiem, jakie jeszcze cienie by pasowały. Mam 4- takie jak pisałam- ale cień Rimmel juz mi się kończy no i nie wiem, jakim go zastąpić... Myślę, że brąz jest ok, tyle że może jakiś bardziej intensywny? Wiecie, jak malować takie oczy, żeby nie wyglądać jak zaraz po imprezie ale żeby było widać, że mam oczy?
elmilinden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując