Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-09, 17:43   #310
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja mam opakowanie termiczne takie standardowe ale np butelki tt nie pasują do niego bo są grube... zależy jakie butelki kupisz to zazwyczaj na opakowaniach pisze że uniwersalne itpa woreczki to nie mam pojęcia chyba są uniwersalne

oj współczuję czekania

ja też dziś właśnie doprasowałam resztę rzeczy, torba spakowana ciuszki na wyjście też powiem ci ja mam tak że już się doczekać nie mogę małego ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie że to tuż tuż a zaczynam 37tydzień jutro więc teoretycznie trochę zostało ale i tak może się to stać w każdej chwili tym bardziej że bóle brzucha mam w nocy ale i tak mam tak jak ty - jak pomyślę że to już to panika
o widzisz zapamiętam w takim razie to mój szkrab mógłby wyjść 16 fajnie by było ostatnia wizyta i poród
a może twoja Idalka też 16 wyjdzie ?

sliczna

dołączam się do pytania ale chyba chodzi o takie kręcenie nimi, ściskanie itp
dziękuję za odpowiedź, to chyba butelki TT dla mnie odpadają

ha, ja wyprałam dzisiaj pierwszą partię ubranek

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
Ja się chyba zbiorę na grubszą sprawę ;P Poświęcę się, że tak powiem, bo nie mam jakoś ostatnio ochoty ;P
co za poświęcenie, hehehe

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
o takie cuś znalazłam:

Oto niektóre z nich:
Seks. Męskie nasienie zawiera prostaglandyny - hormony, które przyspieszają dojrzewanie szyjki macicy, powodują jej zgładzanie i rozwieranie. Dodatkowo, gdy kobieta przeżywa orgazm, w jej ciele wydziela się oksytocyna - hormon odpowiedzialny za wywołanie skurczy.
Stymulacja brodawek - metoda rekomendowana przez położne zarówno do indukcji porodu, jak i w sytuacji, gdy poród się zatrzymał. Stymulacja brodawek sutkowych powoduje wydzielanie oksytocyny. Jak to robić:

• Masuj każdą pierś oddzielnie.
  • Uchwyć brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni. Roluj i delikatnie wyciągaj przez 2 minuty.
  • Odpocznij 3 minuty.
  • Powtarzaj cykl masaż/odpoczynek przez 20 minut.
Jeśli skurcze nie pojawiły się, możesz kontynuować, zwiększając czas masowania do 3 minut, a zmniejszając czas odpoczynku do 2 minut.
Zaprzestań stymulacji, jeśli skurcze występują co 3 minuty i trwają minutę lub dłużej.
Spacer - kołysanie biodrami i grawitacja pomaga dziecku w ustawieniu się w kanale rodnym. Generalnie ruch wspiera pojawienie się skurczy. Jeśli lubisz, zatańcz ze swoim partnerem lub sama. Muzyka dodatkowo Cię rozluźni.

Schody (wchodzenie i schodzenie). Ma podobne działanie jak spacer.

Możesz też wcześniej przygotować mięsień macicy do porodu. Niektóre zioła działają tonizująco, powodują, że w czasie porodu skurcze są bardziej efektywne. Położne polecają stosowanie naparu z liści malin. Działa również po porodzie, powodując lepsze obkurczanie się macicy i mniejsze krwawienie.
Zacznij pić herbatkę z liści malin około 4 tygodnie przed terminem porodu. 3 - 4 łyżki suszu zalej 0,5 litra wody i gotuj parę minut. Pij 3 razy dziennie, do końca ciąży.
Olej z wiesiołka zawiera cenny kwas gamma - linolenowy, który w organizmie jest przetwarzany na prostaglandyny. Możesz używać od 34. tygodnia ciąży - dwa razy dziennie po 500 mg.
Olejek szałwiowy - pobudza i wzmacnia skurcze macicy. Możesz dodać do kąpieli (10 - 15 kropli) lub tyle samo kropli rozprowadzić w ? szklanki olejku migdałowego i użyć do masażu.

źródło http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/G...in-porodu.html
no ciekawe, za jakieś 3 tygodnie się za to zabiorę w takim razie, a póki co dodam zakładkę

faktycznie do stymulacji sutków to lepiej TŻ-a, ja bym szału dostała, a mój i tak do tego akurat się rwie na nic więcej niestety go namówić się nie da...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora