Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-10, 10:47   #2108
wiedzma_com_pl
Rozeznanie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki za egzamin
Kurcze dziewczyny mam kłopot z wstawaniem (to chyba jakas epidemia) nie jestem jakimś wybitnym śpiochem aczkolwiek chcialabym miec nawyk wstawania o tej 7. Niestety zazwyczaj zanim się zwleke z łózka jest już 8.30 Najgorsze jest to że kiedyś bez problemu wstawałam duzo wcześniej, to do pracy (6.00) to na praktyki ( w porywach 5.00) a teraz jak nie ma nade mną bata to nie da rady. Tak systematycznie sobie ten sen przedłużam o te 10 min i w takim tempie za chwile bede wstawać o 10 a wtedy już dzień o wiele krótszy jest Nie chodze pózno spać bo tak koło 24-01

Plan na dzisiaj:
- nauka sóówke z ang (zrobione)
- artykuł branżowy (zrobione)

- nauka programu
- kurs komputerowy
- dokończyć rysunek
Nakręcaj budzik Chociaż jak idziesz spać o 1 i chcesz wstawać o 7, to 6 godzin to tak na styk Ja lubię spać, dlatego zakładam sobie te 8 godzin snu - oczywiście jeśli mogę sobie na to pozwolić, bo bywa, że muszę na zajęcia wstać o 5 (dojeżdżam, mam daleko, a poranna komunikacja na moim zadupiu jest beznadziejna) i oczywiście spać o 21 wtedy nie chodzę

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

Od kiedy zaczęłam pracować dni mijają mi dość szybko. Uczelnie, praca, korki, dom...

Dotarło do mnie, że studenci to w wielu przypadkach nic innego jak tylko tania siła robocza. W ogóle zauważam, że dla wielu obraz studenta często ma się nijak do tego jak jest naprawdę. Zwykło się mówić "życie studenckie" (czyt. wiecznie imprezowanie, akademiki, nauka od czasu do czasu itd). Niestety wielu (szczególnie dorosłych) ludzi zapomina, że nie każdego należy wrzucać do jednego worka. Pracodawcy/wykładowcy/"przemiłe" panie z dziekanatu i biblioteki często zapominają, że studenci to też osoby pełnoletnie, często pracujące, niezależne finansowo, ambitne... To, że ktoś studiuje i jeszcze nie skończył swojej edukacji nie zezwala komuś na traktowanie go jak jakiegoś gimnazjalisty.
A nawet jak ktoś nie pracuje, to często robi drugi kierunek, albo dodatkowe kursy, uczy się języków, od czasu do czasu dorabia chociażby korkami, dojeżdża, udziela się w organizacjach studenckich/wolontariacie itd... Mało kto tak naprawdę żyje stereotypowym "studenckim życiem" pełnym imprez, alkoholu i lenistwa. Przynajmniej wśród moich znajomych.

Cytat:
Napisane przez wiedzma_com_pl Pokaż wiadomość
Jak widać udało się PRAWIE wszystko Zrobię sobie listę na jutro i zobaczymy jak wyjdzie:

* wstać przed 8 - zrobione
* zrobić brzuszki i porozciągać się - zrobione
* powtórzyć słówka i zrobić stronę nowych
* kupić wiórki kokosowe na domową produkcję malibu
* ruszyć tyłek do kumpla i wyprodukować malibu
* przeczytać 3 eseje Allena
* zadzwonić w sprawie Zumby
* zmobilizować koleżanki do umówienia się na piątkowe spotkanie o jakiejś konkretnej godzinie (zwariuję z tymi babami)
* zmienić opis na InterPals, bo jest nieaktualny - zrobione, plus poodpisywałam ludziom w ramch nie tracenia kontaktu z angielskim
Idę teraz powtarzać słówka i czytać. Ależ mam lenia potwornego :/

robisz mi nieporządek w chaosie...

2012:
książki: 11/52
filmy: 36/104
wiedzma_com_pl jest offline Zgłoś do moderatora