2006-08-23, 10:14
|
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do mam,których dzieci miały styczność z neurologiem.
Kochane mamusie!
25 września,mam wizyte w poradni neurologicznej z moją 7 miesięczną córeczką,Wiktorka od jakiegoś czasu bardzo napina mięśnie i zachowuje sie przez 10 sekund tak jakby traciła świadomość,zdarza sie to głównie przed zaśnięciem,zrobiliśmy juz badania podstawowe,krew(pobierana była z żyłki)na poziom wapnia,oraz mocz.Okazało sie że ma zadużo wapnia i poziom leukocytów w moczu także jest podwyższony ,odstawiliśmy witaminy,no i jakby te napinanie troche ustąpiło,jednak nie do końca.
Dostaliśmy skierowanie do poradni neurologiocznej,nasz pediatra mówi że według niego dziecko roziwja sie bardzo dobrze i że on niewidzi nic niepokojącego ale sprawdzić nie zaszkodzi,więc jedziemy.
No i teraz moje pytanie,czy wiecie może jak wygląda takie badanie neurologiczne?Czy może nie można określić jak ma takie badanie wyglądać?Troche się martwie i chciałabym sie jakoś do tego przygotowac a zupełnie nie wiem co nas może czekać,nigdy nie miałam styczności z takim specjalistą i chciała bym wiedziec czy prz pierwsze wizycie jest jakiś schemat postepowania.
Z góry dziekuje za wszelkie posty, pozdrawiam!
|
|
|