2006-08-23, 12:24
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niegościnni rodzice...
Jeśli chcesz przekonać rodziców,żeby pozwalali nocować Twojemu chłopakowi u Was to myslę,że najlepsza jest metoda "małych kroczków". Twoi rodzice mają określony styl życia, swoje przyzwyczajenia np. to,że nie lubią gości czy ,że zapraszają tylko dobzre znane sobie osoby.Dla Ciebie może to być dziwne,ale oni patrzą na to inaczej i uwierz mi nie ma sensu próbować ich zmieniać Ale do rzeczy.Myślę,że w tej sytuacji, w której oni Twojego chłopaka nie znają nie możesz oczekiwac,że pozwolą mu od razu nocować.Pozwól ,więc najpierw ,żeby go poznali (póki może "waletować " u koleżanki).Najpierw spokojnie porozmawiaj i opowiedz rodzicom o nim,nie pzrekonuj do niego na siłę:poprostu opowiedz.Wysłuchaj ich zdania,nawet jeśli to na poczatek może nie będzie to, co chciałabyś usłyszeć.Potem zaproś go na krótką wizytę,pozwól rodzicom,żeby poznali go osobiście, potem na kolejną itd. Jest szansa,że go zaakceptują, polubią i pozwolą nocować 
Kiedyś kila lat temu, kiedy byłam mniej więcej w Twoim wieku maiłam bardzo podobna sytuację i u mnie metoda "małych kroczków" i "oswajania z rodzicami" dała porządane rezulaty.
|
|
|