2011-03-11, 10:12
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chudnij po ciąży a nie w czasie ciąży
Cytat:
Napisane przez gaelle
Pamiętaj, że piszesz tylko ze swojej perspektywy i wyrażasz tylko swoje zdanie. Mam inne poglądy i nie zmienię ich, tylko dlatego, że Ty masz dziecko i u Ciebie dzieje się tak a nie inaczej. Wiem też, że nie żyję i nie będę żyć tylko dla dziecka bo nie widzę w tym najmniejszego sensu. Będziemy żyć razem 
|
Nie wiem, czy jesteś matką, ale z wypowiedzi wnioskuję, że nie. Po porodzie bardzo wiele rzeczy się zmienia i zmienia się także punkt widzenia.
Wszystko co robi się po porodzie dzieli się na dwoje, bo chcąc czy też nie urodziło się dziecko i wypada mu zapewnić pewne rzeczy, uczucia, czas. U mnie to wychodzi samo z siebie. Życie tylko dla dziecka? Głupota. Życie tylko dla siebie? Też głupota. Żyje się przecież po to aby przeżyć życie jak najlepiej zapewniając przy tym jak najwięcej jak to możliwe kolejnym pokoleniom. Czyli tak jak to ujęłaś "życie razem".
Właśnie to "życie razem" jak to dokładnie to o czym pisałam dużo wcześniej, bo już nie ma tylko "ja" jest też dziecko, które przy większości spraw bierze się pod uwagę. I uwierz mi, że jeżeli będziesz musiała kiedyś kategorycznie wybrać między sobą a dzieckiem to wybierzesz dziecko.
Więc jak sama widzisz, czy byś chciała czy też nie poglądy masz bardzo podobne tylko w inny sposób je wyrażasz, bo mimo całej wypowiedzi o własnym samopoczuciu, o robieniu czegoś dla siebie, kończysz wypowiedź tym w czym jest sedno "Będziemy żyć razem"
|
|
|