Raczkowanie
|
Dot.: Dukan - złe strony
Cytat:
Napisane przez Oliath
Ach, wiec o to Ci chodzilo 
Nie zaprzeczam, ze tak sie zdarza - ale zle to ujelas po prostu, mylaco - powinno byc GWALTOWNA UTRATA WAGI powoduje problemy hormonalne, a nie DIETA DUKANA powoduje problemy hormonalne 
|
Tak - gwałtowna utrata wagi spowodowana Dukanem.
Schudnac szybko=Dukan
Mniej szybko rowna sie Montignac, Agatston czy zwykly dietetyk.
I dlatego to minus Dukana, ktory to minus ma swoje realne konsekwencje.
Na forach Montignaca i Agatsona nie ma dziesiatkow tak rozpaczliwych postow.
A chce w tym miejscu powiedziec, ze stabilizacja gospodarki hormonalnej po czyms takim, to nie jest sprawa ani prosta, ani szybka, a czasem z konsekwencjami nie do naprawienia.
I do diety masz stosunek osobisty.
Cytat:
Napisane przez Oliath
I to nie jest tak, ze podchodze bezkrytycznie, velvety - z obciazeniem nerek, niedoborami magnezu czy potasu i roznymi innymi zastrzezeniami zgadzam sie bez dyskusji. Mnie tylko rozbawia, ze przeciwnicy Dukana rozdmuchuja wady diety
|
Ja mysle, ze stanowczo za malo sie o nich mowi, serio.
Uwazam, ze w tej materii panuje wrecz hurra optymizm.
I tez - musze sie przyznac - nie jestem obiektywna.
Mam w domu zakwaszonego do szpiku kosci ojca z dna moczanowa, cukrzyca, po dwoch zawalach, z kamieniami w nerkach i pecherzyku zolciowym i jeszczewieloma innymi skutkami zakwaszenia. Dlatego, kiedy nadarzyla sie okazja zwrocic uwage, na to, co wazne i grozne, nie moglam z niej nie skorzystac.
Powiedzialam swoje i finito.
Cytat:
Napisane przez Oliath
pomijajac starannym milczeniem fakt, ze pojadanie fastfoodow, tony slodyczy, picie naladowanych chemia napojow czy nawet w ogolnosci - po prostu spozywanie przetworzonych i podrasowanych produktow spozywczych tez bardziej na milion sposobow szkodzi niz pomaga 
|
To szkodzi najbardziej.
Ale jesli juz sie przed tym bronic, to nie szkodzeniem mniejszym, tylko minimalnym.
Dukan nie minimalizuje.
Cytat:
Napisane przez Oliath
a sama powiedz, czy przecietnego mieszkanca miasta stac na zakupy w sklepach ekologicznych lub wyszukiwanie eko-upraw, zeby z cherlawej marchewki miec choc troche wiecej pozytku niz z mega-pomaranczowej mega-marchwi na nawozach 
|
Świadomosc wagi diety jest w naszym spoleczenstwie zerowa.
Wiekszosc woli zjesc duzo i tanio, a zdrowie ma w glebokim poważaniu.
Najchętniej kupowalaby je sobie w aptece.
Podobnie, jak i smukła linię.
Oj... dlugo by mowic...
Cytat:
Napisane przez Oliath
Generalnie, zycie jest toksyczne  . I w ogolnym bilansie, lepiej wtrabic 10 jaj i zatkac sobie zyly potencjalnym ladunkiem cholesterolu i kwasow niz wyskoczyc na przerwie lunchowej po Big Maca  - tak mysle :P
|
Dobrze myslisz.
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------
Cytat:
Napisane przez ekstradyska
no tak
tylko że na dunkanie je sie albo samo białko albo białko i warzywa
i w te dni kiedy się je samo białko jestesmy zakwaszeni i to bardzo...
nie lepiej prowadzic diete o ograniczonej wartosci energetycznej ale zawierajacej to, co trzeba dla organizmu tzn i warzywa i białko i tluszcz, i węglowodany
naqwet głupie 1000 kcal, a potem zwiekszać, nawet o 100 kcal tygodniowo, przeliczyc sobie jak to powinno wyglądać
wtedy tez nie będzie jojo
postawić na produkty wartosciowe, unikając jednoczesnie bezwartosciowych
|
Jestem tak dokładnie Twojego zdania, że aż odnoszę wrażenie, jakbym to sama napisala.
Pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie!
70-69- 68,8-67-66-65-64-?
-------------------
Odwiedź mnie na -> http://www.lekki-blog.blogspot.com
Edytowane przez velvety
Czas edycji: 2011-03-11 o 11:41
|