2011-03-12, 18:22
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Dziewczyny bardzo serdeczne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś :
Castia
Black_Angel86
kasiapruszkow
blackrose4u
Szara Myszka
Ewelqa1985
Natka3008
anika222
niutka1
agaaga89
   : jupi:  
Przepraszam, że dopiero teraz wpadam ale u nas przez ten tydzień dużo się działo. 4 dni po porodzie trafiłam na IP z atakiem kamicy nerkowej i urodziłam moje trzecie dziecko kamyka. Poród to pikuś przy tym bólu, najgorszemu wrogowi nie życzę.
Skurcze zaczęły się u mnie około godz. 23, 4 marca, ale były nieregularne tak co 5-6 min, więc się położyłam jeszcze spać ale o 2 w nocy już nie wytrzymałam i musiałam wstać. O 3 obudziłam męża żeby mi zrobił kąpiel, skurcze miałam co 3-4 min. zadzwoniłam do położnej ale stwierdziła, że jeszcze chyba nie jest za duże rozwarcie bo ładnie mówię . Posiedziałam w wannie godzinę a potem wyszłam i wtedy skurcze się zintensyfikowały. Wytrzymałam godzinę poza i potem wlazłam na kolejną godzinę. O 5,.30 przyjechała położna. Rozwarcie na 7 cm. Skurcze bardzo silne silniejsze niż z Kaliną, skakałam w tej wannie jak oszołom jakiś (ale mogłam sobie na to pozwolić w końcu w swoim domu byłam). Kiedy miałam już pełne rozwarcie nie czułam potrzeby parcia wcale. Skurcze osłabły a ja byłam mega zmęczona. Popierałam ale nie mogłam małej wyprzeć. Nagle poczułam przeogromną potrzebę parcia i poparłam raz. To niesamowite uczucie rodziłam w pozycji kucznej a miała wrażenie, że dziecko wystrzeli ze mnie jak z armaty. Hania urodziła się na jednym skurczu. Miała obwód główki 36cm dlatego tak długo trwało przeciskanie się przez kanał rodny (dla porównania Kalina miała 33). Łożysko urodziło się zaraz po Hani. Była cała biała tyle miała mazi płodowej. Nie płakała, pępowinę TŻ odciął jak przestała tętnić. Hania od początku jest ze mną, oddaję ją tylko mężowi jak muszę iść do kibelka. Teraz też piszę lewą ręką bo ją trzymam.
oho zaczyna wołać jeść
papa
|
|