Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sutasz -soutache prace by Frydzia2009
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 19:31   #76
Frydzia
Rozeznanie

Dot.: Sutasz -soutache prace by Frydzia2009

Ekolina
Królik powstał spontanicznie przy okazji innychy prac filcowych , takie jednorazowe wydanie.Zobaczyła na you tubie babeczkę która wykonuje filcowe zabawki bez szycia nóg i rąki itp . Sama spróbowac chciałam ,powstał taki króliko-potworek z filcowych resztek.Teraz przy okazji sutaszu za laleczkę voo-vdo robi.
Ja pierwszą sutaszowa bizu widziałam w jakims kolorowym magazynie , był link do sklepu Kate&Kate i tak się rozpoczeła przygoda sznureczkowa.Potem koleżanka przywlokła (od swojej koleżanki) do pokazania super kolczyki- zachwycona super nowością za kosmiczną cenę.Okazało się że to właśnie Dori. Pierwszy raz widziałysmy taką biżuterię lekką ,piękną i ze sznurków.A potem tak jak ty szukałam nazwy sznureczków jakiś tutków i sklepu z tym wszystkim.Dobrze ,że siedzę na wychowawczym i mąż jakis bardzo wyrozumiały , bo dom przypomina
raczej warsztat jakis, każde wolne miejsce zawalone moimi gratami.Pranie prasowanie itp oj mam poważne zaległośćiA wszystko przez kilka sznurków

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez zanna4 Pokaż wiadomość
Śliczne są te fioletki. Kupiłam właśnie taśmę cyrkoniową i będę się uczyła ją wszywać...
Frydziu, podpowiedz proszę, taśmę przyszywa się do podkładu, prawda? Chyba inaczej się nie da?
Chyba się da bo ja jakoś wykombinowałam bez podkładu, przeszywam miedzy cyrkoniami ten kawałwczek metalu raz z tyłu i raz z przodu mocujac do sznureczków.Ja jakos nawet centralny makień nie przyklejam do niczego tylko przyszywam a dopiero na koniec pracy kleję do filcu tak pozostaje ruchomy (jakos tak się nauczyłam daje więcej pola do manewru igłą)
A jak podklejam cały tył to i kamień równo na filcu układam i już

Ps Tutkowa prezentacja fotograficzna powklejana jutro moze opisze fotki
Frydzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując