2011-03-12, 19:31
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sutasz -soutache prace by Frydzia2009
Ekolina
Królik powstał spontanicznie przy okazji innychy prac filcowych , takie jednorazowe wydanie.Zobaczyła na you tubie babeczkę która wykonuje filcowe zabawki bez szycia nóg i rąki itp . Sama spróbowac chciałam ,powstał taki króliko-potworek z filcowych resztek.Teraz przy okazji sutaszu za laleczkę voo-vdo robi.
Ja pierwszą sutaszowa bizu widziałam w jakims kolorowym magazynie , był link do sklepu Kate&Kate i tak się rozpoczeła przygoda sznureczkowa.Potem koleżanka przywlokła (od swojej koleżanki) do pokazania super kolczyki- zachwycona super nowością za kosmiczną cenę.Okazało się że to właśnie Dori. Pierwszy raz widziałysmy taką biżuterię lekką ,piękną i ze sznurków.A potem tak jak ty szukałam nazwy sznureczków jakiś tutków i sklepu z tym wszystkim.Dobrze ,że siedzę na wychowawczym i mąż jakis bardzo wyrozumiały , bo dom przypomina
raczej warsztat jakis, każde wolne miejsce zawalone moimi gratami.Pranie prasowanie itp oj mam poważne zaległośći A wszystko przez kilka sznurków
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------
Cytat:
Napisane przez zanna4
Śliczne są te fioletki. Kupiłam właśnie taśmę cyrkoniową i będę się uczyła ją wszywać...
Frydziu, podpowiedz proszę, taśmę przyszywa się do podkładu, prawda? Chyba inaczej się nie da?
|
Chyba się da bo ja jakoś wykombinowałam bez podkładu, przeszywam miedzy cyrkoniami ten kawałwczek metalu raz z tyłu i raz z przodu mocujac do sznureczków.Ja jakos nawet centralny makień nie przyklejam do niczego tylko przyszywam a dopiero na koniec pracy kleję do filcu tak pozostaje ruchomy (jakos tak się nauczyłam daje więcej pola do manewru igłą)
A jak podklejam cały tył to i kamień równo na filcu układam i już
Ps Tutkowa prezentacja fotograficzna powklejana jutro moze opisze fotki
|
|
|