Whitecoffe - zmagania z AC
Ponieważ to iny rodzaj prac, więc poprzedni wątek z FIMO w tytule wydawał mi się nieodpowiedni, postanowiłam założyć nowy, specjalnie dla prac z AC.
A początek był taki
Najpierw dużo, dużo czytałam, w internecie na temat pracy z art clay, potem kupiłam srebro i zanim odważyłam się go tknąć leżakowało koło miesiąca w szufladzie. Po przestudiowaniu wszelakich informacji na temat AC (między innymi również wątków wizażowych) byłam mniej więcej świadoma, że nie formuje się tak łatwo jak FIMO ale trudności, jakie napotkałam przerosły moje obawy. Mam dużą wprawę w formowaniu kwiatków, płatków, listków, nawet bardzo drobnych ale AC mimo to nie bardzo chciało współpracować. Teraz już wiem, że muszę zastosować kilka metod, które ułatwią mi prace i nie ustawać w przeglądaniu kolejnych tutoriali w sieci, bo jeszcze niewiele wiem.
To co powstało jako efekt pierwszych zmagań możecie zobaczyć poniżej. Może efekt, obiektywnie rzecz biorąc, nie jest powalający ale jak na pierwszy kontakt trzeciego stopnia jestem usatysfakcjonowana.
Będę bardzo wdzięczna za konstruktywną krytykę.
|