Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - O zwierzętach
Wątek: O zwierzętach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-04-12, 20:31   #121
rzastin
Zakorzenienie

Re:Pies nie chce jeść, a mi się kończy cierpliwość...

aferka napisał(a):
>Co do karmy - z doświadczenia mojego męża (który od kilku lat zajmuje się dietetyką psów i doborem karm) wiem, że Royal wcale nie jest najchętniej jedzony (są tańsze karmy z tego samego poziomu jakościowego i dobrze jedzone), ale wszystko zależy od psa. I jeszcze jedno - broń boże nie dawaj mu kociej karmy - może mieć potem problemy z nerkami. Nie bez powodu karmy dzielą się na kocie i psie - te składy nie są identyczne. Nie wiem czy pomogłam, mam nadzieję, że tak.

Dziękuję bardzo za rady, poważnie zaintrygowałaś mnie tym, że po kociej karmie pies może mieć problemy z nerkami. Myślałam, że te różnice są tylko to kwestią rozdrobnienia jedzenia i tego, że kocie jest bardziej pachnące i mniej kaloryczne. To ci nowina! Muszę powiedzieć o tym znajomej- jej pies też je kocie, bo innego nie chciał. Aferko, a możesz podać nazwy tych suchych karm, o których wspomniałaś? Bo 22 zł za kilo suchego to przegięcie i zdaję sobie z tego sprawę, ale weterynarz tak reklamował...

Te chwyty psychologiczne znam, pies dostaje jeść o określonej porze, miska z jedzeniem nie leży cały czas, nawet udaję, że ten Royal to najbardziej boska karma jaką w życiu jadłam Olej dawaliśmy, ale juz nie robił na nim wrażenia.

Bardzo dziękuję wszystkim Wizażankom z rady i podzielenie sie doświadczeniem

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując