Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Psy
Wątek: Psy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-13, 16:04   #51
lapinne
Zadomowienie

Dot.: Psy

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ja tej rany nawet nie zauważyłam, bo jest tak dziwnie schowana pod sierścią, że dopiero jak trafiłam ręką na sterczącego strupa to się dowiedziałam.
Muszę sprawdzić ogrodzenie bo wydaje mi się, że w jednym miejscu oczko siatki znów pękło i stąd ta rana.

Ma ok 3-4 lat.
Nie spuszczam go. Niby reaguje na przywołanie ale nie dam sobie ręki uciąć, że zareaguje bezwzględnie, np. przy wielu rozpraszaczach itd.
Ale jak nie ma tragicznego śniegu to chodzimy do parku i tam po polanie lata na taśmie. Tam też ćwiczymy przywołanie
Tylko w zimę to gorzej, szybko mu marzną łapy, jakiś idiota sypie w parku solą...

Cudo Ja jestem zakochana w Akita Inu od kiedy dowiedziałam się, że taka rasa istnieje Tylko w tej Japońskiej. Chciałam go na drugiego psa za kilka lat ale to chyba nie jest dobry pomysł...
ale ty go nie masz od wczesnego dziecinstwa...
nie mialas szansy wykorzystac naturalnej checi trzymania sie blisko malego psiego gnojka.

to faktycznie warto zainwestowac w smycz do joggingu. chociaz styknie tez taka, ktora mozna sobie zapiac wokol pasa. no i z nim biegac.

a przy rowerze probowaliscie?

przed nami nauka plywania. tzn mloda juz rozpoczela sezon, ale teraz musze ja nauczyc wchodzenia do wody na komende, a to proste nie bedzie...

mi sie kiedys strasznie podobaly shiby. takie tlusciutkie liski.
ale u mnie w domu to inny pies niz z gr VII zagosci najwczesniej na emeryturze. na razie nie ma innej opcji niz wyzel i to brytyjski)
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora