Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 20:40   #894
marronelle
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Cytat:
Napisane przez martyncia1204 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny,

Zawsze z przymrużeniem oka podchodziłam do wypisywania w Internecie pytań: "Czy to możliwe, żebym była w ciąży?". I trach. Stało się. Padło na mnie. Nie dlatego, że chcę zapytać Was czy jestem w ciąży albo czy takie prawdopodobieństwo może w ogóle istnieć, ale chcę zapytać o pierwsze objawy Waszej ciąży, albo poprosić o zweryfikowanie moich podejrzeń. Na test jest jeszcze za wcześnie, planowo miesiączkę powinnam dostać za 2 tygodnie, więc szukam odpowiedzi tutaj.

Otóż przytulałam się z moim TŻ od początku trwania cyklu, przez cały czas normalny stosunek, z wytryskiem we mnie, bez żadnych zabezpieczeń. Prawdopodobieństwo ciąży jest ogromne i ja zdaję sobie z tego sprawę.

Mój cykl trwa dokładnie 30 dni. Ja dziś jestem w 17 dniu cyklu. Nienaturalną dla mojego ciała jest rzecz, że moje piersi stały się (tak wcześnie!) pełne, trochę bolące - dokładnie tak jak na kilka dni przed krwawieniem. Nic w sumie dziwnego by w tym nie było, ale jestem w 17 dniu cyklu, więc za wcześnie na taki ból piersi. Mało tego, nienaturalnie bolą mnie brodawki, gdy je ścisnę. Z każdym dniem są coraz wrażliwsze na ich czubku i do tego są takie "ciepłe", co daje uczucie podrażnienia, dodam, że objawy te występują u mnie od 3 dni.

Nic więcej się nie dzieje. Żadnych mdłości, żadnych zachcianek kulinarnych, zresztą nic nienaturalnego, bo te objawy pojawiają się znacznie później.

Zrobiłam wczoraj test ciążowy, wyszedł on negatywnie, ale w tym też nie ma nic dziwnego, bo
- jestem długo przed wystąpieniem krwawienia miesiączkowego,
- zrobiłam go z popołudniowego moczu.
Także tym testowaniem w ogóle się nie sugeruję.

Natomiast niepokoi mnie ten ból piersi i "ciepłota" brodawek.

Czy któraś z Was miała podobny objaw kilkudniowej ciąży?

Pozdrawiam serdecznie
W pierwszych tygodniach ciąży miałam bardzo wrażliwe i bolące piersi, na dodatek byłam bardzo śpiąca i straciłam zupełnie ochotę na kawę.
Poczekaj jeszcze i zrób test w dniu spodziewanej miesiączki.
Powodzenia

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez julka19k Pokaż wiadomość
Chyba Twoja jak wedlug ciebie nazwac spuszczanie sie??

Np. tak:

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
wytrysk
albo ejakulacja.

Polecam czytanie książek i zaglądanie do słowników.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując