Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Intymnie nieseksualnie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-13, 23:14   #230
lauryn
Raczkowanie

Dot.: Intymnie nieseksualnie

Nie no, powaga, nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam takie wątki. Aż muszę się wtrącić. Niby mamy XXI wiek, a ciemnota i nieuctwo mają się w najlepsze, co więcej, ktoś tu próbuje wciskać innym seksistowskie dyrdymały jako prawdy dowiedzione naukowo W dodatku kobiety piszą takie bzdury o sobie samych...
Jak z czystym sumieniem można napisać "nie lubię kobiet, bo są jakieś tam" albo "nie lubię mężczyzn, bo..." To jest generalizowanie, uleganie stereotypom, ciemnota i głupota tego samego pokroju co rasizm, ksenofobia, homofobia itd., itp. Przecież każdy jest inny! Każdy jest indywidualną osobą.
Myślałam, że jesteśmy na postępowym forum, a tu nawet osoby, które na ogół piszą inteligentnie, zdradzają się z takimi poglądami.

Szugarbejb i Muszynianko, błagam, trzymajcie dalej poziom, bo stracę wiarę w Wizaż.

PS Starałam się zachować spokój

Edit: No tak, zapomniałam odpowiedzieć autorce... Myślę, że nie znajdziesz żadnej przyjaciółki, dopóki nie zmienisz swojego nastawienia i do kobiet, i do ludzi w ogóle, a także do samej siebie.

Edytowane przez lauryn
Czas edycji: 2011-03-13 o 23:21 Powód: Dopisek
lauryn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując