Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Werka tworzy - sposób na artystyczne wyżycie się - jak chcesz to skomentuj
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-14, 00:31   #11
black-bubu
Zakorzenienie

Dot.: Werka tworzy - sposób na artystyczne wyżycie się - jak chcesz to skomentuj

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Nie nie pójdę na inny, za dużo kasy już na to idzie - jak chcesz wiedzieć to moja mama wydaję ponad 500 zł na ten kurs i nie jest on do kitu.
Jest zdecydowanie za późno na zmianę decyzji. Za późno. Za dużo zrobiłam by teraz powiedzieć - szukam czegoś nowego. Kurs zaczęłam w październiku, a mamy marzec. Decyzji tej nie podejmuje się tak chop siup - czy tobie się wydaje, że w tydzień znajdę lepsze studia - głęboko się mylisz

Dodam, że po sobocie wiem sporo więcej. Na mojej uczelni patrzą na rysunku na kompozycję, proporcje, a nie to czy jest on nie wiem jak wykonany. Artystą nie musisz być. Trzeba mieć smykałkę do kompa. A nie do rysunku czy pędzla - rozmawiałam z profesorką tamtejszą. Dodam, że prace widziała moja siostra, która jest bardzo dobrym rysunkowcem, po 5 letniej ASP, po studium polcielnym, człowiek, który widzi obiektywnie i dobrze ocenia i ona widzi we mnie rękę. Zdjęcia są po prostu koszmarne. Postaram się coś wyczarować jak ona przyjedzie. Dobrze zrobi mi zdjęcia.

Bubu powtarzam to poraz ostatni - za późno na takie słowa, za późno. Dodam, że teraz poczyniłam postępy, te prace nie pójdą do teczki. Postaram się po zabraniu ostatnich wkleić sporo więcej w lepszej jakości. I zdania nie zmienię - nadaję się na grafika - nie odrazu trzeba być mistrzem w rysunku by by być grafikiem komputerowym - to nie ASP do jasnej ciasnej!

I nie zmienię zdania - jest za późno, mleko się wylało, musztarda po obiedzie już jest.

A co do programu - toć od razu nie trzeba mieć fotoszopa do jasnej ciasnej - oni oferują kompy dla ludzi, dla których photoshop jest za drogi, a kompa nie mają pieniędzy - profesor to jasno powiedziała

Warunki:
10 prac w rozmiarze B1 - nie bardzo mocne, rysunkowo, patrzą na kompozycję, proporcje, nie muszą być bardzo dobre, ale byle by widać, że ktoś ma doczynienia z ołówkiem, technika dowolna

10 prac malarskich - jak wyżej, technika dowolna, wystarczy mieć coś z tym wspólnego

dużo prac innych - próby jakiekolwiek fotografii (nie takie pierwsze, ale fajne kompozycyne i o dobrym świetle)

I powiem tak - dostać się jest bardzo prosto - słyszałam to od ludzi tam idących. PJWSTK nie jest uczelnią mega wymagającą.

Rozmowa o sztuce, kulturze, filmie etc - ja to przejdę - będę po kulturoznawstwie.

A co jest najważniejsze - chęci i zainteresowanie kompem, a nie mocny stan artystyczny. O wiele łatwiej się dostać niż na ASP (na politechnikę nie chcę).

Profesor z kursu widzi postępy, a ostatnio zdecydowanie jest lepiej.

Zasada w pracach jest jedna i najwyższa - nie powinny być to pierwsze totalnie prace.

Rysunki są na drugim miejscu. Zdecydowałam, że pochodzę po Wawie i pstryknę dużo zdjeć - na to najbardziej patrzą. I postaram się coś porobić w programach - zacznę od Gimpa, ale wiem, że on nie jest dobry, ale ja dopiero zaczynam, a nie jestem nie powiem kim - siostra ma corela do edycji zdjęć. I photoshopa, więc pokorzystam nieco.

Szanuję twoje zdanie, ale uważam, że przesadzasz i uważasz, że trzeba być nie wiem kim by być grafikiem i dostać się na PJWSTK - bzdura totalna.

Trzeba coś wiedzieć o rysunku i malarstwie, ale nie trzeba być w tym ekstra. Od to powiem. I oni wszystkiego od podstaw uczą - uczą na pierwszym roku jak się zaczyna w Photoshopie, Ilustratrorze czy innym Adobe (stawiają na Adobe).
Skoro uważasz, że za późno na zmianę kierunku to ok, to twoje studia. Dajesz posta ze zdjęciami prosisz o krytykę, to pisze. Także szanuję twoje zdanie, ale grafika komputerowa to jednak kierunek związany ze sztuką, więc coś trzeba umieć. Skoro chcesz iść na grafikę więc stwierdzam, że się tym interesujesz, masz może jakieś pracę z grafiki, możesz pokazać ?

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując