Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-14, 08:47   #1495
Annuar
Raczkowanie

Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość

a to swoją drogą dziwne, ja często zażywam krople miętowe i nie ma tam żadnych innych ziół, zasadniczo tylko mięta i alkohol?
Właśnie teraz już wiem, że krople miętowe są bezpieczne i lepiej je stosować, choć są trochę słabsze (mniej pomagają) od kropli żołądkowych zawierających zioła

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kalae Pokaż wiadomość
Ja mam pytanko gdyż jestem zupełnym laikiem gdyż niegdy nie brałam antykoncepcji. Chciałam zacząć Nuva Ring niedługo mam dostać okres, ale mam trochę obaw ze względu na te skutki uboczne, a najbardziej chodzi mi o ten zator. Znacie jakies przypadki i co o tym sądzicie? Za bardzo panikuję?

Chce brac anty takze ze względu na dokuczliwy PMS.
Powiedzcie mi coś. Przewertowałam ulotke kilka krotnie, ale dalej mam myślenie.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

hypericum perforatum - to dziurawiec zwyczajny
a intractum hyperici - to wyciag z dziurawca
herba hyperici - ziele dziurawca

jeden wniosek z tego jest jak jest cos hyperi... to nalezy podejrzewać dziurawiec

no to pisało w ulotce ze jest dziurawiec.
A ponadto możesz napisać do firmy produkującej ten środek czemu nie umieszczają informacji o wpływie na antykoncepcje.
Ładnie wyjaśniłaś te wszystkie "hyperi" , będę ich unikać...

Jeśli chodzi o problemy z układem krążenia... to najlepiej zrobić badania na krzepliwość, choć ja nie spotkałam jeszcze lekarza, który by mi je zaproponował, i na pewno nie są tanie.
Generalnie, jeśli w rodzinie masz osoby z chorobami układu krążenia i sama masz jakieś problemy np. z żylakami, to lepiej zrobić takie badania.
Jak ich nie zrobisz, to możesz zacząć stosować NR i siebie obserwować - czy masz drętwienie kończyn, paraliż, zaburzenia oddychania, kłucie itp. (to jest w ulotce). Z jednej strony trzeba uważać, a z drugiej nie przesadzać - drętwienie kończyn to może być po prostu brak magnezu, który nie dawał o sobie znać dopóki nie brałaś hormonów.
Annuar jest offline Zgłoś do moderatora