Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - SWPS w Katowicach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-14, 13:12   #1
Nutka d
Raczkowanie

SWPS w Katowicach

Witam Was

Chciałam zapytać Drogie Wizażanki o Wyższą Szkołę Psychologii Społecznej w KATOWICACH. Szukałam już nie tylko w zasobach naszego wizażowego forum, ale w całym internecie. Nic na temat placówki zamieszczonej w Katowicach nie znalazłam
.
Wiem, że najczęściej na uczelniach prywatnych o kolejności przyjmowanych zgłoszeń decyduje kolejność, na stronie uczelni zawarta jest informacja, że o kolejności decydują wyniki. Stąd moje pytanie - czy wszystkie miejsca na uczelni zostały zapełnione? Czy znalazły się osoby, które nie dostały się na uczelnię w tym roku?

Ja znalazłam się w podbramkowej sytuacji... Aktualnie jestem studentką I roku na kierunku Zarządzanie. W Październiku okazało się, że jest nas 21 osób... Kilka miesięcy później zerknęłam na plan zajęć drugiego roku i znalazłam informację:

"warunkiem uruchomienia danej specjalności jest zebranie się
grupy studentów nie mniejszej niż 25 osób. Ze względu na niewielką liczbę studentów na tym semestrze uruchomiona może zostać tylko i wyłącznie jedna specjalność"

oznaczało to również dla naszego kierunku, że o specjalności zadecyduje głosowanie. Postanowiłam w naszej grupie już takie głosowanie urządzić - tak dla naszej informacji.
Dziewczyn na naszym kierunku jest tylko kilka i własnie tym sposobem w przyszłym roku uruchomiony zostanie TRANSPORT...

Dlatego właśnie w tej chwili z uczelni rezygnuję - nie narzekam, od jakiegoś czasu rodziła się w mojej głowie myśl o psychologii
Jednak jest pewien problem - ponieważ moja matura nie należała do najlepszych, obawiam się, że z uczelnią państwową - nawet wieczorową - miałabym problem.

Stąd moje pytanie do studentek Psychologii na SWPS w Katowicach - jakie mniej więcej miałyście wyniki?

I ogólne pytanie - jak polecacie mi zagospodarować pozostałe pół roku pod kątem przygotowania się do studiowania Psychologii? Może powinnam pójść na jakiś kurs z Biologii? Nie chciałabym po prostu marnować czasu...

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam!