Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Shih Tzu
Wątek: Shih Tzu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-24, 10:40   #12
natii4
Zakorzenienie

Dot.: Shih Tzu

Cytat:
Napisane przez Gonia
Chciałam najpierw Yorka, potem zakochałam sie w piesku Dody, który właśie okazał się Shih Tzu, pojechałam na wystawę psów do Sopotu z zamiarem jednak, że kupię yorka a przyjechałam z Shih Tzu... i nie żałuje, bo jestem w niej zakochana po uszy . Jest cudowna, dla wszystkich przyjacielska i prawie przynajmniej narazie nie szzceka, co przy Yorkach było niemozliwe.
Moja sunia ma umaszzcenie biało-czarno-brązowe- beżowe .... jest śliczniutka. Mam pytanie jaką karmę dajesz swojemu pupilowi, żeby był zdrowy i miał ładną sierść? Ja jej daję teraz Eukanubę, ale podobno po niej pieski rosną w górę zamiast nabierać masy.... a tego nioe chce jak coś to będę Cie dalej zamęczać, jeżeli pozwolisz
U nas problem w domu jest taki,że mamy kota. Kot jest największym idolem naszego psa i pies chce wszystko robić to co kot I niestety nie je karmy dla psów-kupowanie karmy dla psów to u nas poprostu wyrzucanie pieniędzy w błoto,bo pies woli chodzić głodny przez kilka dni niż jeść tą karmę,bo on chce tą samą karmę co kot,a kot je swoją Purinę Zresztą z tego co wiem z własnych rozmów z właścicielami shih-tzu wielu im daje karmy dla kotów,bo są drobniejsze Wiadomo,że częściowo te karmy się różnią,ale sucha karma nie jest jedyną formą posiłku jaką nasz pies dostaje.

Nasz pies jada bardzo wiele serów. Jak mieliśmy go jako szczeniaka to karmiony był przez dłuższy czas białym serem wymieszanym z żółtkiem (rada hodowcy). Nieustannie mamy w domu ser czy to w plasterkach Hohlanda czy też zwykły,bo pies uwielbia jeść ser. Uwielbia wątróbkę Zarówno smażoną jak i surową.

My od samego początku karmiliśmy psa bez jakiś ceregieli. Normalnie domowe jedzenie i pies jest szczęśliwy. Zresztą właścicielka hodowli,z której go kupowaliśmy mówiła,że normalne jedzenie dla psa to nie jest nic złego. Ogólnie on jest wielkim niejadkiem i jada albo rano albo późnym wieczorem,a bardzo często trzeba go gonić po domu z jedzeniem,bo nawet jak mu w brzuchu burczy to on czasami nie chce jeść

Jedną z ważniejszysz rzeczy jest zapewnienie psu dostateczej ilość wapnia. Widziałam shih-tzu, które nie miało tego wapnia zapewnionego w odpowiedniej ilośc w "dzieciństwie" i potem miało dziwnie powykrzywiane nóżki

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora