Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-15, 19:35   #3996
wesola84
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez Antarktyda Pokaż wiadomość
chudzinka, to nie są moje ząbki w avatarrze Jednak sama znalazłam to foto, także dziękuję haha Swoje też może wstawie , ale jak się cokolwiek ruszy

Ktoś odradzał szare gumki.
Ja właśnie takie wybrałam na początek - żeby przy jeszcze krzywych zębach aparat nie rzucał się w oczy :P i naprawdę mi się podoba, wygląda tak delikatnie (to jasny, metaliczny szary), wbrew pozorom nie ma efektu, że ma się dużo żelastwa w buzi, wg mnie to trochę i nawet pomniejsza zamki No ale, co kto woli
Zresztą różne są zamki (wielkości) -może ja mam jakieś nietypowo mniejsze? No i różne gumki - firma, kolor itd.

W każdym razie ja polecam szare!
Pokaż ząbki!!

Co do spierzchniętych ust - to również mój problem... ja ogólnie mam często suche usta, a w aparacie to już masakra... chociaż najgorzej było na początku
Osad i kamień u mnie też bardzo szybko zbiera się na zębach W aparacie już raz usuwałam, za jakieś 2 miesiące znowu pójdę na piaskowanie bądź skalling, bo nie mogę patrzeć na ten osad. Do tego załamałam się trochę, bo dowiedziałam się, że mam dwie plamy próchnicze - na obu górnych siódemkach Wcześniej wszystko było OK, od dawna zęby się nie psuły, a teraz niecałe 7 miesięcy ze złomem w buzi i już próchnica A myję zęby po każdym posiłku, nawet po kawie czy herbacie... Ehh... jak tak dalej pójdzie to wyprostuję zęby, zdejmę aparat i... założę protezę, bo próchnica mnie zniszczy... oby nie

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora