Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-15, 19:23   #247
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Beznadziejne kolory, powyciągane no beznadzieja! Wściekłam się jak nie wiem co! Najchętniej wywaliłabym to do śmieci i chyba tak zrobię!
zawsze możesz oddać do domu samotnej matki, czy domu dziecka - tam gdzie się przydadzą

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mam dobre wyniki i nie biorę witamin A od takiego brania zapobiegawczo można zaszkodzić dziecku.
ja wyniki mam dobre, ale dostałam witaminy, bo jednak dziecko z nas ciągnie te składniki. Poleciła mi Pharmaton, bo zwiera kwasy Omega

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mam pytanie: czy to usg w 14 tc ciaży robi sie dopochwowo? Pytam bo w pierwszej ciązy miałam normalnie a teraz mam w szpitalu na fundusz i nie wiem jakie robią.
ja mam swój tłuszczyk na brzuchu, ale miałam dzisiaj robione normalnie przez brzuch i wszystko było widać

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Co do witamin to moja wyraznie powiedziała a własciwie krzyknęła (chyba zebym lepiej zrozumieła) zeby narazie łykać tylko Folik no i łykam ale mam tez Femibion Zastanawiam sie nad kwasami Omega.
w Pharmatonie są właśnie od razu kwasy omega

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurde a mi nic nie mówiła o zastawce,przepływie krwi i pępowinie
w moim opisie usg prenatalnego jest napisane, że ryzyko zaburzeń obliczone jest na podstawie wieku matki, długości płodu, szerokości przezierności karku, obecności kości nosowej płodu, częstości akcji serca płodu, przełpływu przez przewód żylny oraz przepływu przez zastawkę 3-dzielną i u mnie te wszystkie elementy lekarz sprawdził.

Cytat:
Napisane przez FERBY Pokaż wiadomość
czy w naszym stanie mozna pić wapno-POMOCY bo się zadrapię ( 7tydzień ciąży )
wapno wolno

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wiecie ja bym sie nawet nie czepiała, ale babka nawet mnie nie zważyła, nie zmierzyła cisnienia, nic, jedyne o czym sie rozgadała to te prenatalne, wiecie ja chce je i tak zrobić ale mam wrażenie ze ona ma na to jakies parcie, ogólnie jest sympatyczna ale chyba nie bardzo lubi jak ktos korzysta z dodatkowej opieki medycznej a przecież za to ma tak czy sieka kasę wiec nie rozumiem
u mnie zawsze jest waga, ciśnienie, badanie ginekologiczne, odpytywanie o samopoczucie oraz dyskusja z czym mam przyjść lub co robić do następnej wizyty.

a teraz o usg prenatalnym - wszystko jest ok, płodek ma 7.1 cm. przezierność karku 1.9, kość nosowa obecna, serce z zastawkami, mózg a w nim dwie półkule, teraz sobie popatrzecie jak wygląda 13tc+3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110315-plodek.jpg (59,1 KB, 46 załadowań)