Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-15, 22:47   #864
justitia
Wtajemniczenie

Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
Smiem twierdzic że to bedzie najbardziej rozpieszczone dziecko w UK co ja gadam, na świecie!!

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Dziekuje kochana
Chyba sobie zamówie ten bloker bo widze ze działa cuda!

Własnie sobie szukam nowych mp3 do mojego playera i slucham Budki Suflera - Martwe Morze

ooooo.. juz wiele osob smie tak twierdzic...

a ja sciagam sobie wlasnie filmy na torentach

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Pozwolcie, ze wkleje moj post z Auto-Marianny, moze Wy bedziecie w stanie cos doradzic ;-)

Wybieram sie do UK na pare dni. Chcę być w kilku miejscach oddalonych od siebie o kilkaset km. Zamierzam wypożyczyć samochód, bo nie usmiecha mi sie podrozowac z dzieckiem pociagiem, czy autobusem.

Jezdze w Polsce od paru lat, robie ok. 500 km tygodniowo, + kilkanascie razy w roku podroz 1000 km w trasie, takze nie jestem nowicjuszem

Zastanawiam sie, czy i jak sobie poradzę w ruchu lewostronnym
Nie chodzi o obsluge auta, bo zmiane biegow lewa reka jakos opanuję.
Ale chodzi mi o samo poruszanie sie po trasach. Autostrada - OK, bede trzymac sie lewego pasa, i tyle. Ale jak ze skrzyzowaniami, jazda po rondach?
Byloby o wiele prosciej, gdybym miala np 1h z kims kto jakos wytlumaczylby, naprowadzilby mnie. Nie wiem czy nie ryzykuje za bardzo, tym bardziej ze bedzie ze mna syn.

Z tego co wiem, to ludzie nie maja problemu z "przestawieniem" sie na lewa strone, ale czy to jest rozsadne z mojej strony - bez zadnego instruktazu jechac kilkaset km w ten sposob?

Co myslicie?
hmmmm szczrze mowiac ja to nie mialam problemu
bez problemu sie przestawiam z ruchu lewostronnego na prawy i odwrotnie
generalnie w UK jest duzy ruch i zwyczajnie jedzie sie za kims
jak juz sie wsiadzie do samochodu to chyba sie w ogole nie zastanawia nad tym tylko zwyczajnie jedzie

wszystko zalezy jak pewnie sie czujesz za kierownica
justitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując