2011-03-16, 09:47
|
|
|
Raczkowanie
|
czy dam radę?
Hej dziewczyny, mam takie pytanie do studiujących mam 
mam 22 lata i w sierpniu wychodzę za mąż. byłam wczoraj u lekarza, i niedługo jadę do szpitala na laparoskopię -wszystko wskazuje na to że mam endometriozę... Lekarz powiedział, że spokojnie, teraz szpital, później pół roku leczenie i po tym jak najszybciej starać się o dziecko, jak jestem młoda, bo ta choroba często powoduje niepłodność, a jak uda się zajść w ciążę to są bardzo duże problemy z utrzymaniem ciąży.
Trochę mnie rozbiła ta wiadomość, gdyż planowałam dzieci później, po studiach (jestem na 2 roku architektury i urbanistyki) ze względu na to że sobie nie poradzę, boję się że nie pogodzę studiów i urodzenia dziecka, opieki itd. tym bardziej że są tak duże problemy z utrzymaniem ciąży.
Wiem że dziecko będzie najważniejsze, ale studia też chciałabym skończyć. Mogę liczyc na pomoc od przyszłego męża, który mówi że najważniejsze będzie dziecko a z resztą sobie poradzimy, on w tym roku kończy studia i będzie miał dużo czasu, o sytuacje materialną też się nie martwię, bo nie mamy najgorzej. Piszę tu bo jestem rozbita, i już opuszczam zajęcia - ból brzucha nie pozwala mi wstać z łóżka, a co jak będzie dziecko, jak pogodzić czas? Czy będę w stanie studiowac i karmic piersia? Rok dziekanki wystarczy? Jak sądzicie? Piszcie proszę jak Wy dałyście radę pogodzić wszystko 
Pozdrawiam
|
|
|