2011-03-17, 07:47
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy !
Cytat:
Napisane przez nataliaplywaczka
Pomocy !
Od 10 roku życia trenowałam wyczynowo pływanie wytrzymałościowe. Dwa razy dziennie po dwie godziny, ogólnie dziennie przepływałam około 10-15km (zależy od sezonu) i utrzymywałam się zawsze z czołówce Polski.
Ostatnio miałam wypadek i przez około trzy miesiące nie mogłam ćwiczyć. Przez ten czas PRZYTYŁAM 20 kg !!!
Nie wierzyłam że przy wzroście 166 można ważyć 70 kg ! Dotychczas utrzymywałam wagę około 50-55kg !
Dodam, że te trzy miesiące nie-trenowania to nie było "beztroskie obżeranie sie czekoladą" tylko coś w rodzaju.. bulimii ? nie jestem pewna ale na zmianę odchudzałam się, nic nie jadłam a potem przez tydzień nadrabiałam za trzy osoby : (
Jak wrócić do normalności ???
Pomocy.
Teraz już mogę ćwiczyć, zaczęłam biegać i chodzić na basen ale jest BARDZO CIĘŻKO (dosłownie i w przenośni)
|
myślę, że wiem co się stało... organizm przywyczajony do wysiłku starał się wykorzystać z pokarmu jak najwięcej, a pewnie sporo kalorycznie jadłaś, żeby mieć siły na treningi... niestety, takie są kosekwencje przerwania treningów... (Ryszard Kalisz kiedyś się wypowiadał, że był szczupły i grał w piłkę, a jak przestał... to teraz wszyscy wiemy jak wygląda...)
myślę,że jak wrócisz do treningów i ograniczysz trochę niezdrowe tłuszcze i słodycze, powinno powoli wracać do normy...
|