2011-03-17, 15:01
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
Napisane przez Agucha 79
WITAM
Nadszedł czas abym również się przywitała, postanowiłam "gdzieś się zapisać" i wybrałam Waszą silną grupę wsparcia.
Dietę zaczęłam niezbyt właściwie bo od jedenastodniowej fazy uderzeniowej, miała być dziesięcio ale postanowiłam ten jeden dzień poczekać na brata, aby równo z nim zacząć fazę II. (mam świadomość że to 10 to niezbyt mądre, ale "ktoś" mi powiedział że ta faza może tyle trwać)
Teraz postanowiłam zasięgać języka u doświadczonych Forumowiczek czyli Was, mam nadzieję, że pomożecie.
Zaczęłam 6 marca od wagi 73 kg., po tych jedenastu dniach mam 4 kg mniej , wiem że to mało w porównaniu z Wami ale ja troszkę mniej miałam do "odstawienie" otóż nie słodzę juz trzy lata a za słodzonymi gazowanymi napojami nie przepadam, tak więc te 4 kilo cieszą mnie jak najbardziej.
Ja miałam w sumie do zrzucenia 10kg., mój brat "trochę" więcej Aby nie brakło nam zapału postanowiliśmy aby nasza II faza rozłożona była 1/1.
Powiem szczerze dieta strasznie mi się podoba, myślałam dotąd, że dobrze jem a tu się okazuje, że smaczne to jest dopiero to co sobie teraz przyrządzam.
Bardzo mi smakuje gotowane mięso na parze (ja fileta kurczaka posmarowanego cieniutko musztardą gotuję na parze zawiniętego w folię-nadaje się też w takiej postaci do tortilli, którą dziś sobie również zapodałam), piekłam tez dukanowski chlebek (pyyycha) i placuszki otrębowe...i jak czytam co pysznego można przy tej diecie przekąsić to utwierdzam się w przekonaniu, że tym razem mi się uda.
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym dłuuugim wpisem, że wybrałam dobre miejsce, a jeśli nie jest to dobry wątek to proszę o poradę gdzie uciekać )
Pozdrawiam wszystkie zatwardziałe dusze 
|
Witamy serdecznie
Uderzeniówka rzeczywiście strasznie długa. (10 dni można robić za zgodą lekarza)
4 kg to dużo
Z tym odstawianiem to o co chodzi?
Nie słodze od 35 lat, nie jem lodów od 33. nie cierpię ciast, słodyczy, napojów słodzonych . I co z tego?.
W Dukanie nie chodzi o odstawianie (bo nie należy za bardzo zmniejszać kaloryczności posiłków) tylko o ketozę.Właśnie na Dukanie zaczęłam pic colę zero i czasami serek z kakao i słodzikiem.
Może marudzę, ale bardzo chora jestem
|