|
Raczkowanie
|
Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.
Cytat:
Napisane przez mylady21
A co jest ubliżającego w tym, że się napisze, iż ktoś nie ma wyczucia jakości, czy słuchu muzycznego? Hmm? Tak jakby nic. Nie ma to nie ma. Koniec kropka.
Ciekawe jest to, że żadna z Was ostatnio nie wkleja zdjęć. A jak już wkleja, to sukienki generalnie rzez biorąc wyglądają jak coś krzywo uszytego z obrusa (mało tego jak piszę komuś że jest krzywo, to tez nie wierzy a można to obiektywnie sprawdzić za pomocą linijki).
Moim zdaniem są dwa podłoża zadowolenia z takiej sukni a) brak poczucia jakości i rzeczywiste "niewidzenie różnicy" pomiędzy produktem a jego tańszą namiastką b) robienie dobrej miny do złej gry i udawanie przed sobą samą i innymi, że jest ok.
Fakt faktem można kupić i fatalna suknię polskiej produkcji i też nie widzieć, że jest fatalna - wystarczy przejrzeć zdjęcia z e-komisów czy allegro.
Przecież te wszystkie dziewczyny nie kupują tegodlatego, że widzą różnicę, tylko właśnie dlatego, że nie widzą. I nie ma do tego co dorabiać już chyba zbędnej ideologii.
I pomijam już zupełnie kwestie gustu, bo można kupić suknię porządnej jakości a brzydką, przeładowaną itd, albo suknię kiepskiej jakości ale opartą na jakimś ogólnie ładnym założeniu (fakt faktem, że w tandetnym wydaniu nie wygląda to potem tak jak powinno).
Najlepiej oczywiście mieć jedno i drugie, czyli i ładną i porządną.
|
Nie znasz mnie, nie widzisz, jak noszę się na co dzień, więc nie masz prawa oceniać tego, czy mam gust czy nie, albo chociażby nawet czy mam słuch muzyczny. Nie wiesz kim jestem, ani nie wiesz kim są dziewczyny, które są zadowolone z chińskich sukni, więc, pani mądra, proszę o ostrożność w swoich opiniach na temat innych...
Aha, i zdjęcie w tej sukni wklejałam na forum, żeby niebyło, że sie wstydziłam.
Cytat:
Napisane przez kubusewa
KOchana dajmy spokoj.... paniusia będzie nas tu zarzucała swoim zdaniem bo pewnie sama się przejechała na swoim wyborze... ale to tylko kwestia jej złego wyboru a nie poczucia jakości.. Także Brzydalku uznajemy, że mylady pisze sama ze sobą .. Skoro taką ma potrzebę niech pisze, a my i tak wiemy swoje. Obie dobrze wiemy, że mamy dobre wyczucie jakości i obie dobrze wiemy co miałyśmy na sobie w ten dzień. A jeśli ktoś ma wątpliwości to jego sprawa. Najwyraźniej ma jakieś swoje powody - czyli pewnie głupio zrobiła ona lub jej ktośznajomy... mimo tego co my tutaj pisałyśmy, że trzeba uważnie czytać opisy aukcji i oceny klientów.. Niektórzy tego jednak nie potrafią za to potrafiąwmawiać innym, że są bezgustni i nie znają się na jakości
|
Masz rację kubusewa, szkoda języka strzępić, bo i tak dla pani mądrej będziemy tylko bezgustnymi dziewuchami. Pewnie żałuje, że za swoją suknię przepłaciła, skoro tutaj takie ładne suknie za niewielkie pieniądze dziewczyny kupują. A swoje i tak wiem, w każdym momencie mogę zajrzeć do szafy i utwierdzić się w przekonaniu, że dobrze zrobiłam zamawiając u Chińczyka. I Ty również.