Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - kolor w makijażu a cera z problemami - proszę o rady
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-17, 20:31   #19
60514_
Raczkowanie

Dot.: kolor w makijażu a cera z problemami - proszę o rady

[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;25733149]Witam wszystkie Wizażystki i Wizażanki

Piszę do Was z problemem, który dręczy mnie już od długiego czasu. Mianowicie (postaram się krótko i zwięźle) mam cerę dość problematyczną - naczynkową, z rozszerzonymi porami i niestety sporymi workami pod oczami (opuchlizna+lekkie fioletowe zabarwienie). Jestem typem ciepłym. Pielęgnacja pielęgnacją - staram się dbać o skórę twarzy, ale jak wielu z Was napewno wiadomo czasem worki pod oczami są, choćbyśmy stawały na rzęsach Taka uroda Używam żółtego korektora z Pixie na zasisnienie, ale na opuchliznę nic nie pomaga, nawet jak się wyśpię.

Oczy są że tak powiem głównym atutem mojej buzi, niestety pozostałe problemy wymienione wyżej uniemożliwiają ich ładne wyeksponowanie. Zbliża się wiosna, chciałabym troszkę poszaleć z makijażem oczu. Oczy mam w kolorze takim zielono-morskim. Niestety nie mam już pomysłu jak je malować, żeby po pierwsze nie uwydatnić worków pod oczami, po drugie zaczerwienień na buzi i nie wyglądać na zmęczoną i niewyspaną.
Odpadają tak pięknie podkreślające zielone oczy kolory fioletów, odcienie granatu, w którym cienie nieziemsko mi się podobają, wiosenne zielenie - bo podobno uwydatniają zasinienia pod oczami...
Czy pozostaje mi tylko nieśmiertelny i nudny już brąz w makijażu oczu? Ewentualnie jakieś cielisto-podobne delikatne barwy?
Bardzo Was proszę Wizażystki i Wizażanki o pomoc - czy istnieją jakieś kolory w których mogę robić makijaż poza brązami? Chętnie też popatrzę na jakieś przykładowe makijaże.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

up up [/QUOTE]

ponoc nie powinno sie przesadzac z rozem do policzkow i niebieskim, jesli chodzi o powieki, ale nie jestem zadna stylistka- tylko tak slyszalam
60514_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując