Bedac jeszcze w Polsce uzywalam Eco Cosmetics, ale nie bylam zachwycona. W UK: kosmetyki Lavera ( w Brighton jest ich sklep stacjonarny, a kiedys mieszkalam w okolicy ), pamietam, ze fajny byl korektor pod oczy i puder w kamieniu, zadowolona bylam z odzywki do wlosow rozanej , ale krem do twarzy i pod oczy rozany nie nawilzaly wystarczjaco mojej suchej skory.
Dosyc latwo dostepne sa kosmetyki Burt's Bees, uwielbiam odzywke przed myciem wlosow Avocado Butter i balsam do ust w pudeleczku. Fajny jest zel do mycia twarzy z olejkiem pomaranczowym, delikatny i brak sciagniecia skory po myciu, ale nie radzi sobie z podkladem czy mocnym filtrem..mialam tez krem rozswietlajacy na dzien, ale znowu zbyt delikatny jak dla mnie.
W Holland and Barret ostatnio kupilam odzywke miodowa, ale za krotko uzywam, zeby cos powiedziec. Ich szampon aloesowy jest calkiem calkiem. Namietnie tez kupuje tam mydlo oliwkowe, taniutkie, a super.
Udalo mi sie tez trafic w sklepie z artykulami ekologicznymi na szampon i odzywke z seaweed Faith in Nature , i sa przecudowne!!
Poza tym, jak sama wspomnialas, warto zagladac do TkMaxx, poza tym czasem na stronie producentow, np Balm Balm sa podane adresy sklepow stacjonarnych, ja mam do jednego niedaleko i niedlugo sie wybieram
W niektorych Boots sa tez fajne rzeczy, mam chec na cos z Yes To Carrots, niektore kosmetyki The Sanctuary sa fantastyczne ( kocham olejek do twarzy, z serii rozowej ), malutki Face Balm z Boots Organic ma swietny sklad i takie tez dzialanie.