Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 09:39   #3148
Magda_84
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat. Nie wiem czy dołączać do zaproszeń prośbę o pieniądze zamiast prezentów. W sumie nigdy nie chciałam takiej notki dodawać, bo zawsze możemy powiedzieć przy zapraszaniu, że wolimy pieniądze, ale co jeśli takie pytanie nie padnie? Skąd Ci ludzie mają wiedzieć co wolimy. Niby zdrowy, chłopski rozum podpowiada, że kasa się młodym bardziej przyda, ale ludzie czasem są przywiązani do tradycji.
Anglojęzyczne zaproszenia poszly już co prawda w świat, ale tu się za bardzo nie obawiamy, bo nikt nam prezentów z zagranicy tachać nie będzie.
Z polskimi jednak mamy problem.Z jednej srony nie chcę, żeby to wyszło nieelegancko, ale z drugiej nie chcę dostać masę rzeczy, których sama bym nie kupiła... A co Wy myślicie o takiej notce na zaproszeniu?
Zastanawiam się nad tymi dwoma:

Będzie dla nas największą radością
jeśli zaszczycicie nas swą obecnością
Gdybyście jednak chcieli prezentem nas uraczyć
miło nam będzie banknocik w kopercie zobaczyć

Drodzy Goście
aby ulżyć wam w udręce,
co za paczkę dać w prezencie
Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi
By w kopertę włożyć grosik
Tyle ile każdy może,
za co z góry SZCZĘŚĆ WAM BOŻE.
też mam ten problem, wiadomo że pieniądze przydadzą się bardziej, jednak też nie jestem pewna czy wypada taki wierszyk umieszczać na zaproszeniu...
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora