Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-19, 11:46   #3132
cambria04
Rozeznanie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Dzień dobry!
Witam wszystkie młode mamusie Przyznam się, że podczytuję wątek już od jakiegoś czasu i okazał się mi bardzo pomocny. Wcześniej chyba udzielałam się w pierwszej (!) części przez chwilę, ale to wydaję się wieki temu, bo na etapie II kreseczek
Teraz mam trochę więcej czasu, więc mam nadzieję, że będę się udzielać i przyjmiecie mnie do swojego grona
3 stycznia zostałam mamą Aleksandra i poznajemy się coraz lepiej

Czy ktoś może podaje Debridat? Nie wiem przez jaki okres czasu go stosować? I odstawić od razu czy jakoś stopniowo?

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
u nas malucha zlapało w 3 tygodniu jakoś najpierw na policzkach miał, potem doszło przy uszkach i na głowie... no i tydzień potem na klatce piersiowej i karku; jaśnieje jak jest spokojny i czasami jest czerwieńsze tak po prostu, a jak płacze to zawsze czerwone

lekarka powiedziała że to coś w rodzaju trądziku niemowlęcego i kazała 2x dziennie przemywać BORASOLem

nie wiem czy to samo ustępuje - czy dzięki temu ale już z policzków zeszło i w większości z główki, trochę ma na karku jeszcze i klatce
U nas też jest to samo...Teraz na szczęście już trochę zbladło, ale nie wyglądało za dobrze...Jaśnieje podczas snu i na spacerze.
Początkowo miało to być jakieś uczulenie, potem skaza białkowa a w międzyczasie trądzik niemowlęcy. Tak na prawdę nie wiem do tej pory. Na razie smaruję maścią robioną z wit. A, E i masłem shea. Jest zdecydowanie lepiej, ale mały ma już 2,5 miesiąca.
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora