Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie radzę sobie z problemami.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-20, 10:21   #3
Julita1992
Raczkowanie

Dot.: Nie radzę sobie z problemami.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek511 Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam 19 lat i nie radzę sobie ze swoimi problemami. Nie mam z kim o tym porozmawiać. Mam chłopaka ale wstydzę sie mu o tym powiedzieć. Jak narazie miedzy nami jest dobrze, jednak obawiam się, że moze to mieć wplyw na nasz dalszy zwiazek. Problem tkwi w tym, że pochodze z wielodzietnej rodziny, w której od kiedy pamietam brakuje pieniedzy na wszystko (mamy ok 20 tys. długu) a tata nadużywa alkoholu co z kolei jest powodem tego, że nie ma pracy. Częste kłótnie w domu, brak prywatności powodują, że jestem bardzo nerwowa, zle sypamiam, czesto płaczę. Moim priorytetem do tej pory było wykształcenie jednak teraz, na miesiąc przed maturą, nie potrafię się skupić na nauce.
Najgorsze jest to, że opadam z sil i mam ochotę się poddac.
Dziewczyny wiem, że nie jesteście specjalistami ale może któraś z was miala podobna sytuacje kiedys.. Proszę was o pomoc, o radę.. Nie wiem co mam zrobić..

Mam identyczną sytuację jak Ty, tylko tyle że nie pochodzę z wielodzietnej rodziny, mam tylko brata z rodzeństwa, ale dom mam mały więc z tą prywatnością na jedno wychodzi. Zapisałam się do psychologa, byłam na kilku wizytach i trochę mi pomógł. Staram się nie myśleć o problemach i mieć je gdzieś bo wiem że niedługo to się skończy jak się wyprowadzę. Tobię radze tak- zapisz się do psychologa, łykaj witaminy i wiem że to trudne- ale staraj się optymistycznie patrzeć na wszystko, nie dołuj się obecnymi niepowodzeniami, bo jeśli się postarasz to niedługo skończy się tp, skup się na nauce do matury bo to jest teraz najważniejsze i idź na studia do innego miasta, żeby się wyprowadzić- pieniądze zarób przez wakacje. Trzymaj się, będzie dobrze i życzę powodzenia
Julita1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując