Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zacząc studia... po raz drugi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-20, 15:15   #77
Gajuta
Raczkowanie

Dot.: Zacząc studia... po raz drugi

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Został Ci tylko rok do licencjata. Dokończyłabym studia.

U mnie właśnie decydującą kwestią był czas. Praktycznie zostały mi 3 lata (bo liczę każdą sesję a do zimowej już nie podeszłam). Było to dla mnie o wiele za dużo. Gdybym była przed letnią sesją i zostałby mi tylko rok, to bym się przemęczyła.

A potem? Nie robic uzupełniających z administracji tylko walczyc o stomatologię. Nie uda się? To studia już masz. Uda się, to masz dwa kierunki.
Dzięki za radę andzia1989r Jednak już zadecydowałam, że jak mam mieć jakiś papierek to wolę mieć technika jako Asystentka Stomatologiczna. Nie będę się kolejnego roku męczyć na Administracji :P Myślę, że to dobry krok. Po roku mam do wyboru albo się męczyć na studiach, aby mieć licencjat albo iść do rocznej szkoły policealnej i po roku mieć tytuł technika w czymś co mnie bardziej interesuje Dodam, że mam na roku beznadziejne osoby, totalny wyścig szczurów, nikt z nikim się nie dzieli notatkami, do tego na poczcie roku takie obelgi ludzie na siebie ślą, że to jest coś strasznego. A pomyśleć, że niby dorośli ludzie. Odkąd przyszłam na studia to miałam dość ludzi. Studia mi się w miarę podobały. Mogły być, ale teraz jednak stwierdzam, że mnie bardzo, ale to bardzo ciągnie na stomatologię Myślę, że ta szkoła policealna będzie fajnym wstępem, będę miała praktyki Będzie fajnie i będę się uczyła w końcu tego co lubię

Co do psychologa to z chęcią też bym się wybrała, ale nie wiem czy jest w moim mieście specjalista przyjmujący na NFZ. Niestety na prywatnego nie mam pieniędzy, rodzice nie pracują. Ja od 3 lat praktycznie się sama utrzymuję. andzia1989r chodzisz do psychologa na NFZ czy prywatnie? Co robicie na zajęciach? Jak nie chcesz pisać na forum to napisz na priv. Bardzo jestem ciekawa jak wyglądają takie zajęcia
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki!
Gajuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując