Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-21, 13:05   #4108
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez Zussska Pokaż wiadomość
Jakkolwiek może mów zamiast dzień dobry - witam
A zamiast dziękuję... uu nie wiem
'wytam' chyba
Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
może 'merci' chyba większość zrozumie
albo dadzą Ci Merci (słodycze)
To samo- 'mersy'

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
kurde, ja też mam mieć ekspander, albo łuk podniebny, w każdym razei coś co ma podtrzymać rozszerzenie szczęki po hassie. I właśnie się obawiałam, że ściągnięcie hassa nie będzie ulgą, (aaa ja mam hyraxa ale to w sumie prawie to samo więc nieważne) bo mi założą ten łuk i będę to przeżywała na nowo.. cholerka..
a jak długo macie to mieć?
Mnie babka kazała nosić do 9 miesięcy, ale chyba coś źle zapamiętałam Za miesiąc pójdę na wizytę to spytam. Mam nadzieję, że szybko mi się rozszerzy co ma się rozszerzyć i zdejmą tego dziada. Nie mogę się doczekać aparatu

Cytat:
Napisane przez ShowMeYourAffection Pokaż wiadomość
Podobno potrzeba mniej więcej tygodnia żeby się przyzwyczaić
U mnie to już 4 dzień z ekspanderem i jest lepiej, mówię już w miarę nieźle chociaż jak chce coś szybko powiedzieć to brzmi jakbym mówiła w jakimś obcym języku z innej planety ślinotok niestety występuje nadal, na śniadanie zjadłam już chleb choć oczywiście bez skórek
Nie wierzę w ten tydzień To na pewno sprawa indywidualna, ale myślę, że średnia to ok. 3 tygodnie. Czytałam na innych forach wypowiedzi dziewczyn, że seplenią nawet po 2 miesiącach noszenia...
Też mam 4 dzień i też jest troszkę lepiej, ale nadal się wstydzę otwierać gębę przy obcych Jutro na zajęcia idę z kartką i długopisem oraz z pismem wyjaśniającym moją niedyspozycję

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora