2011-03-21, 15:09
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11
Wydaje mi sie że jeśli chodzi o imiona to przyjdzie na jakieś moda i pół przedszkola ma takie imie  Czasem rodzice chcą dać dziecku jakieś fajne mało popularne imie a tu za pare lat przychodzi na nie moda  Czytałam wypowiedź Jakuba wiek ok 30 na temat imion . Facet mówił ża jako dziecko był jedynym Kubusiem w szkole a u jego dziecka to co drugi chłopak to właśnie Kubuś  Teraz Krystianków jest mało ale co bedzie za rok dwa  Dla dziewczynki mieliśmy imię Blanka 
|
Blanka Mnie się okropnie podoba ale mojemu D niestety nie.
Cytat:
Napisane przez 83monia
żadne, to kosmetyki apteczne do bardzo suchej skóry, jak zwykle z drogerii nie zadzialaja
oliwki nie trzeba, wiecej w siebie wtarlam niz w dziecko. lepszy wg mnie jakis nawilzajacy kremik np. nivea. na poczatku glowke i cale cialo mydelkiem mylismy (malo wlosow przeciez) - najpierw bambino, teraz szarym "bialy jelen", ma jeszcze mniej skladników. latem oliwkowanie chyba ma maly sens bo ciałko się poci... krem na odparzenia (sudocrem w razie mocnych i jakis linomag czy inny na codzień), ew zasypka (polecam alantan) lub mąka ziemniaczana jak nie kremujemy tyłka, szampon jak juz bedzie mialo wloski (nie polecam j&j - u nas ciemieniucha, na oliwke tez uczulony byl). ostrzegam tez przed emoliantami do wody - u nas na skore byly super, ale na glowie znowu ciemieniuche powodowaly (chyba mieszki wlosowe nie wytrzymywaly). położna polecala ciekłą parafine do kapieli dodać jak skóra sucha, a jakjakies wypryski czy cos to dodac troche nadmanganianu potasu (wysusza i odkaza, w aptece mozna dostac). i niekoniecznie codziennie kąpać.
|
Popieram, to jest moje pierwsze dziecko ale jak słyszę dookoła ile dzieci ma alergie na różne kremy, balsamy to aż strach.
~~*~~
margaret82 mi min dla dziewczynki wyszło Wacława 
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------
Ooo i wyszło mi co prawda Oliwier tak jak prawie chcemy wiec może coś w tym jest
|