Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-21, 15:09   #260
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie że jeśli chodzi o imiona to przyjdzie na jakieś moda i pół przedszkola ma takie imie Czasem rodzice chcą dać dziecku jakieś fajne mało popularne imie a tu za pare lat przychodzi na nie moda Czytałam wypowiedź Jakuba wiek ok 30 na temat imion . Facet mówił ża jako dziecko był jedynym Kubusiem w szkole a u jego dziecka to co drugi chłopak to właśnie Kubuś Teraz Krystianków jest mało ale co bedzie za rok dwa Dla dziewczynki mieliśmy imię Blanka

Blanka Mnie się okropnie podoba ale mojemu D niestety nie.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
żadne, to kosmetyki apteczne do bardzo suchej skóry, jak zwykle z drogerii nie zadzialaja

oliwki nie trzeba, wiecej w siebie wtarlam niz w dziecko. lepszy wg mnie jakis nawilzajacy kremik np. nivea. na poczatku glowke i cale cialo mydelkiem mylismy (malo wlosow przeciez) - najpierw bambino, teraz szarym "bialy jelen", ma jeszcze mniej skladników. latem oliwkowanie chyba ma maly sens bo ciałko się poci... krem na odparzenia (sudocrem w razie mocnych i jakis linomag czy inny na codzień), ew zasypka (polecam alantan) lub mąka ziemniaczana jak nie kremujemy tyłka, szampon jak juz bedzie mialo wloski (nie polecam j&j - u nas ciemieniucha, na oliwke tez uczulony byl). ostrzegam tez przed emoliantami do wody - u nas na skore byly super, ale na glowie znowu ciemieniuche powodowaly (chyba mieszki wlosowe nie wytrzymywaly). położna polecala ciekłą parafine do kapieli dodać jak skóra sucha, a jakjakies wypryski czy cos to dodac troche nadmanganianu potasu (wysusza i odkaza, w aptece mozna dostac). i niekoniecznie codziennie kąpać.
Popieram, to jest moje pierwsze dziecko ale jak słyszę dookoła ile dzieci ma alergie na różne kremy, balsamy to aż strach.

~~*~~

margaret82 mi min dla dziewczynki wyszło Wacława

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Ooo i wyszło mi co prawda Oliwier tak jak prawie chcemy wiec może coś w tym jest

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora